Rudele unui pacient au bătut două asistente şi un doctor - VIDEO

Două asistente medicale şi un doctor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova au fost agresate, miercuri seară, de rudele unui pacient aflat în stare gravă, internat, pe care l-au luat din spital cu tot cu patul de la terapie intensivă.

268 afișări
Imaginea articolului Rudele unui pacient au bătut două asistente şi un doctor - VIDEO

Rudele unui pacient au bătut două asistente şi un doctor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc miercuri seară, în jurul orei 22.30, la etajul al patrulea al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, unde se află secţia de terapie intensivă.

Martorii afirmă că mai multe persoane au pătruns în secţia de terapie intensivă şi au agresat trei cadre medicale, lovindu-le cu pumnii şi cu palmele, apoi au luat din secţie, cu tot cu pat, o rudă căreia medicii nu îi mai dădeau şanse de trăit.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi, conducerea SJU Craiova susţinând însă că la ora la care au ajuns forţele de ordine conflictul se aplanase.

Directorul de îngrijiri medicale al SJU Craiova, Ilie Preda, a declarat că pacientul fusese adus, miercuri după-amiază, având grave afecţiuni.

"Un bolnav a fost adus astăzi (miercuri - n. r.) în stare gravă la spital. Medicii au făcut tot ce este posibil, sperând că îl vor salva. La un moment dat, bolnavul părea că se duce. La înţelegere cu aparţinătorii, cu familia, s-a propus dacă vor să-l ia acasă în această stare. Bineînţeles că aparţinătorii au acceptat", a declarat directorul de îngrijiri medicale al SJU Craiova, Ilie Preda.

Potrivit acestuia, în momentul în care unul dintre asistenţii de la secţia de terapie intensivă a plecat pentru a completa documentele necesare externării, un grup de zece persoane, apropiaţi ai pacientului, au ajuns la spital.

Video Stirileprotv.ro

"Unul dintre asistenţi a coborât la un medic de la interne, pentru că de acolo fusese preluat pacientul, pentru a-i face formalităţile de externare. Între timp au mai venit încă zece persoane apropriate pacientului şi, de durere, aşa cum le-au spus medicilor, au început să agreseze cadrele medicale. Au agresat o colegă, uneia dintre ele i-au smuls cerceii din ureche. Au fost agresate două asistente şi o doamnă doctor. Când am ajuns eu la spital erau în stare de şoc", a spus directorul Ilie Preda.

El susţine că aparţinătorii pacientului grav bolnav şi-au scos ruda din spital cu tot cu pat, care a fost recuperat ulterior, după câteva ore, de către medici.

"Oamenii de la pază au anunţat poliţia şi jandarmii. Au venit de la Secţia 2, din cartierul 1 Mai. Ne-au spus că s-a aplanat conflictul, iar între timp am şi recuperat patul", a mai spus directorul de îngrijiri medicale al SJU Craiova.

Directorul firmei care asigură paza în spital, Valeriu Oprea, susţine că agenţii de pază au fost depăşiţi numeric de către aparţinătorii pacientului.

"Băieţii mi-au raportat că sunt depăşiţi numeric. Avem doi băieţi pe interior, unul la urgenţă şi câte unul pe fiecare poartă. Ce să intervină?! Spitalul este o instituţie publică. Oori într-o instituţie publică nici nu se poate interveni cu sprayul, nici să te baţi. Este o instituţie în care se tratează boli", a declarat Oprea.
Întrebat cum au intervenit pentru a aplana conflictul, în condiţiile în care martorii afirmă că agenţii de pază nu au făcut nimic, Oprea a spus: "Băieţii au intervenit atât cât le permite legea. Dacă vreţi să aflaţi, vă uitaţi în lege. Ce aţi fi vrut să facă? Vă uitaţi prea mult la filme cu Superman?".

Cadrele medicale din secţia de terapie intensivă nu au dorit să vorbească despre incidentul din spital, fiindu-le teamă pentru viaţa lor.

"Nu vreau să spun nimic. Trăim în teroare. Nu este prima dată când avem probleme şi nu vreau să vorbesc ca să am apoi probleme. Mie mi-au smuls cercelul din ureche. Incidente au mai fost şi nu mai vreau să spun nimic pentru că ei oricum mă recunosc", a spus una dintre asistentele agresate.

Martorii incidentului susţin că pacienţii aflaţi în secţia de terapie intensivă erau speriaţi şi nu ştiau ce se întâmplă.

"Au luat asistentele la bătaie, doctorii. Au fost foarte mulţi. Cred că 50 de persoane au fost aici şi s-au manifestat agresiv. Au luat doctoriţa, asistenta la bătaie, apoi au ieşit. Vă daţi seama că medicii nici nu au mai putut să se ocupe de ceilalţi pacienţi, care erau agitaţi şi nu ştiau ce se întâmplă", a declarat Andreea S., rudă a unuia dintre pacienţii internaţi la secţia de terapie intensivă a SJU Craiova.

Poliţia Craiova a început cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici