Rus, Plumb şi Cristea au predat şapte microbuze şcolare la Cluj

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, cel al Muncii, Rovana Plumb, şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au predat, vineri, la Cluj, şapte microbuze şcolare, Ioan Rus spunând că majoritatea acestora ajung în localităţi conduse de primari PDL şi PNL.

109 afișări
Imaginea articolului Rus, Plumb şi Cristea au predat şapte microbuze şcolare la Cluj

Rus, Plumb şi Cristea au predat şapte microbuze şcolare la Cluj (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Miniştrii Ioan Rus, Rovana Plumb şi Aurelia Cristea au înmânat cheile microbuzelor şcolare primarilor din şapte comune clujene, iar la finalul ceremoniei de predare-primire demnitarii au urcat în ultimul microbuz, care va ajunge în comuna Cătina, ca să îl testeze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Este foarte confortabil acest microbuz. Trebuie să avem grijă de copiii noştri, să îi transportăm în siguranţă”, a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb, în timp ce se aşeza pe o banchetă din interiorul microbuzului.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat că livrarea microbuzelor destinate transportului elevilor din mediul rural este o măsură a Guvernului prin care îşi arată "preocuparea de a avea un popor inteligent şi sănătos".

“Programul este în derulare, deci nu vom reuşi să dăm microbuze la toate şcolile din România care au nevoie. Este un program care se derulează, va fi şi în anii următori, unele se vor defecta, vor trebui reînnoite. De reţinut este preocuparea pentru a asigura condiţii de învăţare a copiilor noştri”, a spus Rus.

Întrebat de jurnalişti cum răspunde acuzaţiilor unor primari liberali, potrivit cărora a acordat microbuzele pe criterii politice, Rus a răspuns că majoritatea primarilor care au primit microbuze “sunt PD-şti şi liberali, deci acuză pe bună dreptate”, apoi a spus glumind: “Vedeţi că la domnul primar ungur i le-am dat cu probleme la partea de frânare”.

Microbuzele şcolare au fost predate primarilor din comunele clujene Aghireşu, Călăţele, Cătina, Cojocna, Corneşti, Frata şi Panticeu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici