Rusia trimite avioane de vânătoare în Crimeea, în contextul tensiunilor cu Ucraina

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat luni că va trimite cel puţin zece avioane de vânătoare Sukhoi SU-27 şi SU-30 în Crimeea, în contextul suspiciunilor că Ucraina pregăteşte „o provocare” în apropierea peninsulei, relatează agenţia de presă Interfax.

1691 afișări
Imaginea articolului Rusia trimite avioane de vânătoare în Crimeea, în contextul tensiunilor cu Ucraina

Rusia trimite avioane de vânătoare în Crimeea, în contextul tensiunilor cu Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a transmis că există suspiciuni că Ucraina pregăteşte o operaţiune în apropierea Crimeei până la finalul acestui an.

Avioanele de vânătoare vor ajunge la baza aeriană Belbek din Crimeea, unde vor staţiona permanent.

Pe 25 noiembrie, ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul asupra a trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 24 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014. Kievul a denunţat o "agresiune" a Rusiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici