Ruxandra Gruia, împuşcată de tatăl său, este conştientă şi a întrebat de mama sa

Ruxandra Gruia, împuşcată de tatăl său, Nelu Gruia, fostul şef al Biroului de Arme şi Explozibil Craiova, este conştientă şi i-a întrebat de mama sa pe medicii care au grijă de ea în Secţia de Terapie Intensivă.

451 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Gruia, împuşcată de tatăl său, este conştientă şi a întrebat de mama sa

Ruxandra Gruia, împuşcată de tatăl său, este conştientă şi a întrebat de mama sa (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Medicul Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, a declarat, miercuri seară, pentru corespondentul MEDIAFAX că Ruxandra Gruia, fiica fostului poliţist Nelu Gruia, care a împuşcat-o la scurt timp după ce şi-a ucis soţia, este conştientă şi cooperantă.

"Pacienta este încă în stare gravă. Este în stare stabilă, dar o stare stabilă foarte fragilă. Pacienta vine după o operaţie de urgenţă, fără să fi fost pregătită în prealabil. Este conştientă şi cooperantă", a declarat Cristina Geormăneanu.

Potrivit sursei citate, tânăra a întrebat de mama sa la scurt timp după ce şi-a revenit din operaţie.

"A întrebat de mama ei, dar oarecum conştientă de ce i se întâmplase, întrucât nu a insistat asupra întrebării. Medicii care au fost lângă ea nu i-au spus ce s-a întâmplat şi au încercat s-o liniştească", a completat purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

Medicul Cristina Geormăneanu a apreciat că Ruxandra Gruia va trebui să fie consiliată de medici de specialitate.

"Este sub influenţa şocului. I s-au întâmplat foarte multe într-un timp foarte scurt. Mai este şi acea scrisoare în care tatăl său o face responsabilă pentru destrămarea căsniciei. Acest lucru se va răsfrânge asupra ei. Principala traumă care trebuie gestionată este cea psihologică. Va avea nevoie de consiliere după ce va ieşi din spital, şi una de lungă durată", a mai spus Cristina Geormăneanu.

Fostul şef al Biroului Arme de la Poliţia Judeţeană Dolj Nelu Gruia, director al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Dolj, şi-a împuşcat, miercuri, soţia şi fiica, apoi a încercat să se sinucidă, în urma unui conflict izbucnit în familie.

Soţia lui Nelu Gruia a fost găsită moartă de către echipajele medicale venite la locuinţa familiei, iar fostul şef al Biroului Arme şi fiica acestuia au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, fiind duşi imediat în sala de operaţii.

Nelu Gruia a murit în sala de operaţii, în urma unui stop cardio-respirator produs ca urmare a plăgilor suferite în urma împuşcării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Craiova, Cristina Geormăneanu, Nelu Gruia a murit în urma unui stop cardio-respirator, medicii nemaiputând face nimic pentru a-i salva viaţa, în pofida manevrelor de resuscitare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, Amelia Căprărin, a declarat că în ianuarie 2009 au încetat raporturile de serviciu ale lui Nelu Gruia la Biroul Arme al instituţiei. Amelia Căprărin a mai spus că Nelu Gruia nu a avut probleme cu colegii în perioada în care a fost angajat al Poliţiei Judeţene Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici