Ryanair respinge clienţii care au cerut rambursarea pentru zborurile pierdute din cauza pandemiei, prin anularea tranzacţiei de către bancă

  • Ryanair refuză să transporte pasagerii care au cerut rambursarea de la companiile de carduri de credit pentru zborurile la care au renunţat din cauza pandemiei de COVID-19.
  • Măsura afectează pasagerii care au cumpărat bilete nerambursabile pentru zborurile Ryanair care au operat conform programului în timpul pandemiei, dar care nu au putut sau nu au vrut să zboare din cauza restricţiilor de călătorie impuse de guverne.
8762 afișări
Imaginea articolului Ryanair respinge clienţii care au cerut rambursarea pentru zborurile pierdute din cauza pandemiei, prin anularea tranzacţiei de către bancă

Ryanair respinge clienţii care au cerut rambursarea cu cardul de credit pentru zborurile pierdute din cauza pandemiei

Ryanair a precizat marţi, într-o declaraţie, că mai puţin de 1.000 de persoane sunt afectate, adăugând că acestea "au ales să nu călătorească şi apoi au procesat în mod ilegal returnări de debit prin intermediul companiei lor de carduri de credit", potrivit CNN.

Aceştia vor trebui "să îşi plătească datoria neachitată" faţă de compania aeriană înainte de a li se permite să zboare din nou, a adăugat aceasta.

Clienţii care au primit rambursări direct de la compania aeriană după ce aceasta a anulat zborurile nu vor fi afectaţi, a precizat Ryanair.

Încercarea Ryanair de a recupera banii a fost raportată pentru prima dată de MoneySavingExpert, un site de finanţe personale din Marea Britanie.
 
Contractele de rambursare au loc atunci când un client contestă o plată cu cardul său de debit sau de credit şi are tranzacţia anulată de către banca sa, care recuperează banii de la banca comerciantului.
 
În timpul blocajelor cauzate de coronavirus, Ryanair şi British Airways a IAG au refuzat să ramburseze unor pasageri zborurile pe care nu le puteau lua în mod legal din cauza normelor guvernamentale care interziceau călătoriile neesenţiale. În schimb, companiile aeriene au oferit vouchere sau opţiunea de a face o nouă rezervare.
 
MoneySavingExpert a relatat că a vorbit cu trei pasageri care au declarat că au aflat abia după ce au rezervat noi călătorii cu Ryanair că nu li se va permite să urce la bordul avionului decât dacă vor rambursa sume care înseamnă sute de lire sterline.
 
Potrivit raportului, Ryanair s-a oferit să ramburseze noile bilete în cazul în care clienţii nu au dorit să returneze rambursările. Însă una dintre pasagere ar fi aflat cu doar trei zile înainte de a călători şi a considerat că nu are de ales decât să ramburseze Ryanair, altfel riscă să piardă banii cheltuiţi pe cazare, închiriere de maşini, teste Covid-19 şi parcare la aeroport.
 
Toate cele trei pasagere au cerut rambursări de la American Express după ce Ryanair a refuzat să proceseze rambursările pentru zborurile pe care nu le-au luat în 2020, potrivit MoneySavingExpert. Aceştia au declarat pentru publicaţie că nu li s-au oferit vouchere sau opţiunea de a face o nouă rezervare.
 
American Express a declarat că analizează toate cererile de rambursare "cu atenţie şi în mod echitabil, şi de la caz la caz cu comerciantul şi membrul cardului".
 
Potrivit MoneySavingExpert, zeci de potenţiali turişti se plâng de o problemă similară cu Ryanair pe forumul site-ului.
 
În termenii şi condiţiile publicate pe site-ul său, Ryanair spune că poate refuza să transporte un pasager dacă acesta datorează bani companiei aeriene în legătură cu un zbor anterior "din cauza faptului că plata a fost refuzată, refuzată sau reîncărcată împotriva noastră". Pasagerii sunt de acord cu aceste reguli atunci când îşi rezervă biletele.
 
„Nu văd nicio contestaţie evidentă la această abordare", a declarat pentru CNN Business Colin Murphy, avocat în cadrul echipei de turism de la firma britanică Leigh Day. „Companiile aeriene au o largă discreţie pentru a refuza îmbarcarea".
 
Săptămâna trecută, autoritatea de reglementare antitrust din Marea Britanie a renunţat la o investigaţie pentru a stabili dacă Ryanair şi British Airways au încălcat legea prin refuzul de a rambursa clienţilor pentru zborurile pe care nu le-au putut lua în timpul blocajelor.
 
Acesta a concluzionat că legea nu oferă pasagerilor care au fost împiedicaţi să zboare din cauza restricţiilor de călătorie un drept suficient de clar la rambursare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici