S-a înregistrat număr record de îmbolnăviri cu COVID-19 în Braşov. Reguli pentru turiştii care merg la munte

  • 57 de cazuri au fost raportate duminică, cel mai mare număr de îmbolnaviri confirmate în 24 de ore în judeţul Braşov.
  • DSP Braşov pregăteşte noi spitale din judeţ pentru a primi bolnavii infectaţi cu noul coronavirus şi a transferat la Targu Mureş 9 pacienţi.
  • La 5 dintre terase nu au fost respectate măsurile de distanţare socială, iar poliţiştii au dat amenzi.
32386 afișări
Imaginea articolului S-a înregistrat număr record de îmbolnăviri cu COVID-19 în Braşov. Reguli pentru turiştii care merg la munte

S-a înregistrat număr record de îmbolnăviri cu COVID-19 în Braşov

Infectările cu COVID-19 cresc în judeţul Braşov. În ultima săptămână s-au înregistrat 199 de cazuri pozitive.

Au fost pregatite încă două spitale pentru a primi bolnavii de noul coronavirus, în total 105 locuri, iar un centru privat din judeţ a pus la dispozilie 23 de paturi.

Braşovul este pe locul trei la numărul de îmbolnăviri cu COVID-19, după Suceava şi Bucureşti.

Dacă vii la munte trebuie să păstrezi distanţarea socială la terase: maxim 4 persoane la o masă, din familii diferite, şi o distanţă de 2 metri faţa de alte mese.

Dacă nu respecţi asta şi te cerţi cu ospătarii, rişti ca pe lângă nota de plată, să achiţi şi o amendă pentru provocare de scandal între 200 şi 1000 de lei. 

„În ciuda acestor capacităţi extinse am fost nevoiţi să transferăm la Târgu Mureş un număr de 9 pacienţi. În acest moment capacitatea de paturi din judeţul nostru este de 426 de paturi pentru pacienţii Covid 19. Gradul de ocupare este de 88,5 la sută”, precizează directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, Andrea Neculau. 
 
„Vor apărea în cursul săptămânilor următoare alte cazuri, motiv pentru care această capacitate va fi rapid depaşită. Ministerul sănătăţii a promis că va face recomandări noi pentru externarea pacienţilor din spital. Ne aşteptăm ca aceste recomandări să permită externarea precoce a pacienţilor ca să facem faţă la toate cazurile nou apărute”, a mai spus Neculau.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici