S-a prăbuşit o porţiune din zidul Cetăţii din Sighişoara. Traficul este parţial restricţionat

Zidul din incinta Cetăţii Medievale Sighişoara s-a prăbuşit pe o porţiune de 4,6 metri, în zonă fiind luate măsuri de restricţionare a traficului rutier şi pietonal, în vreme ce specialiştii urgentează procedurile pentru refacere a acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

958 afișări
Imaginea articolului S-a prăbuşit o porţiune din zidul Cetăţii din Sighişoara. Traficul este parţial restricţionat

Zid al Cetăţii din Sighişoara, prăbuşit pe o porţiune de 4,6 metri. Trafic parţial restricţionat

Primăria Sighişoara a transmis, marţi, într-un comunicat de presă, că în noaptea de duminică spre luni, camerele de supraveghere au surprins prăbuşirea a 4,6 metri din zidul de incintă, Tronsonul 11 din Zidul Cetăţii, iar primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a dispus ca măsură de urgenţă izolarea zonei şi a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

”Au fost luate măsuri pentru restricţionarea traficului auto pe str. Zidul Cetăţii, pe un sens de circulaţie, închiderea accesului pietonal pe Aleea Cetăţii (Turnul Cizmarilor – Turnul Croitorilor), executarea unor lucrări de sprijinire a zidului şi notificarea Ministerului Culturii, Inspecţiei de Stat în Construcţii, Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Mureş şi Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş. În cursul zilei de ieri, 5 februarie 2018, ca urmare a solicitării transmise, doi reprezentanţi ai Institutului Naţional al Patrimoniului au fost prezenţi la Sighişoara. În urma constatărilor efectuate, reprezentanţii I.N.P. vor urgenta procedura de elaborare a temei de proiectare şi a procedurii de licitaţie în vederea realizării proiectului tehnic pentru refacerea zidului, urmând să fie finalizate lucrările de sprijinire a zidului”, se arată în comunicat.

Primăria Sighişoara menţionează că, din documentaţia istorică existentă – planuri ale cetăţii din anul 1750 –, în zona prăbuşirii zidului de incintă, în vechime, au avut loc alunecări de teren, iar lucrările edilitare de refacere au fost efectuate în anul 1858.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici