S-a reluat circulaţia trenurilor de călători între Rakhiv, Ucraina, şi Valea Vişeului, România

Compania CFR SA anunţă că, de marţi, s-a reluat circulaţia trenurilor de călători între Rakhiv, Ucraina, şi Valea Vişeului, România.

361 afișări
Imaginea articolului S-a reluat circulaţia trenurilor de călători între Rakhiv, Ucraina, şi Valea Vişeului, România

Potrivit unui comunicat al companiei, este vorba de o linie cu ecartament larg. Trenurile operate de compania UZ vor fi formate din automotoare Diesel.

Marţi, vor circula două trenuri suplimentare, însoţite de delegaţii din cele două ţări. Este vorba de trenurile 757 Rakhiv – Valea Vişeului, cu plecare din Rakhiv la ora 11.25 - sosire în Valea Vişeului la ora 12:00, şi trenul suplimentar nr. 758 Valea Vişeului – Rakhiv, cu plecare din Valea Vişeului la ora 15:50 - sosire la Rakhiv la ora 16:25.

De asemenea tot începând de marţi, vor circula trenurile: 755 Rakhiv – Valea Vişeului, cu plecare din Rakhiv la ora 15:10 - sosire în Valea Vişeului la ora 15:45 şi 756 Valea Vişeului – Rakhiv, cu plecare din Valea Vişeului la ora 18:15 - sosire la Rakhiv la ora 18:50.

Începând de miercuri, pe relaţia Rakhiv-Valea Vişeului şi retur vor circula permanent două perechi de trenuri:

  • 753 Rakhiv – Valea Vişeului, cu plecare la 7.10 şi sosire la 7.45
  • 754 Valea Vişeului – Rakhiv, cu plecare la 11.45 şi sosire la 12.20
  • 755 Rakhiv – Vala Vişeului, cu plecare la 15.10 şi sosire la 15.45
  • 756 Valea Vişeului – Rakhiv, cu plecare la 18.15 şi sosire la 18.50.

Compania aminteşte că SRCF Cluj a redeschis în 12 octombrie punctul feroviar de frontier Valea Vişeului, la 16 ani după ce nicio garniture feroviară nu a mai circulat prin acest punct de frontier, astfel că s-a permis reluarea circulaţiei trenurilor de călători la graniţa cu Ucraina pe linia cu ecartament larg Berlibas (UZ) – Valea Vişeului (CFR), iar începând cu data de 15 noiembrie au fost asigurate condiţiile de siguranţă feroviară privind reluarea circulaţiei trenurilor de relaţia Câmpulung la Tisa (CFR) -Teresva (UZ).

SRCF Cluj a continuat programul de lucrări de reparaţii la infrastructura feroviară în regie proprie pentru fluidizarea traficului feroviar transfrontalier pe relaţia direct Teresva (UZ)-Câmpulung la Tisa (CFR)-Sighetu Marmaţiei-Bocicoi-Valea Vişeului (CFR)-Berlibas (UZ), lucrări care au fost finalizate în 30 decembrie.

Drumul feroviar Chişinău-Kiev, în topul destinaţiilor europene (AICI, detalii).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici