S-au dat drept pensionari şi au luat credite de peste 2 milioane de lei, cu acte false

  • Zeci de percheziţii se desfăşoară miercuri în Bucureşti şi cinci judeţe, la persoane bănuite că au luat credite cu acte false.
  • Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 2.335.000 de lei.
419 afișări
Imaginea articolului S-au dat drept pensionari şi au luat credite de peste 2 milioane de lei, cu acte false

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat 32 de percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Călăraşi, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, 11 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi facilitat obţinerea în mod fraudulos de credite de către persoane fizice, prin folosirea unor venituri din pensie falsificate.

De asemenea, grupul infracţional s-ar fi ocupat cu recrutarea şi determinarea mai multor persoane din medii defavorizate, având situaţii materiale precare, să inducă în eroare funcţionari ai mai multor instituţii de credit, fapte consumate ori rămase în forma tentativei.

Persoanele bănuite ar fi folosit înscrisuri falsificate, respectiv taloane de pensii şi decizii de pensionare, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust, în urma solicitării unor credite şi finanţări.

La activitatea infracţională au participat şi alte persoane bănuite în cauză, care ar fi obţinut produse de creditare, folosind documentele false puse la dispoziţie de membrii grupării, conform IGPR.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 2.335.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri, bani şi medii de stocare. 30 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.C., în vederea continuării cercetărilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici