S-au dus pe munte ca în club. Turişti în blugi şi pantofi de vară pe munţii acoperiţi de zăpadă

Zeci de turişti au ajuns sâmbătă la munte în blugi şi pantofi de iarnă, susţin salvamontiştii din Buşteni, potrivit cărora unii dintre ei au avut nevoie de ajutor după ce au dat de zăpadă.

587 afișări
Imaginea articolului S-au dus pe munte ca în club. Turişti în blugi şi pantofi de vară pe munţii acoperiţi de zăpadă

S-au dus pe munte ca în club. Turişti în blugi şi pantofi de vară pe munţii acoperiţi de zăpadă

„Avertismentele noastre în mod repetat asupra pericolului din Abruptul Prahovean în această perioadă a anului se disipă în neant. Se pare că nimeni nu le aude... Zeci de turişti au ajuns astăzi pe munte la fel de bine echipaţi: blugi şi pantofi de vară”, susţin salvamontiştii din Buşteni.

Conform acestora, trei tineri au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani.

„Cei trei au văzut că în Buşteni a dat firul ierbii şi s-au gândit că pot ajunge pe munte şi cu echipament de vară. După un efort de aproape 5 ore prin zăpada din Valea Caraimanului, au fost nevoiţi să sune după ajutor pentru că unul dintre ei a ajuns la epuizare fizică şi pe deasupra a mai suferit şi un atac de panică”, au transmis salvamontiştii.

Aceştia spun că tânărul a fost scos din Hornul Caraimanului şi, după aproape 3 ore de eforturi, a fost coborât cu bine de pe munte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turişti,
zăpadă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici