S-au finalizat 3 necropsii, un copil intoxicat cu funingine, doi decedaţi din lipsă de oxigen

Medicii legişti au finalizat necropsia în cazul a trei dintre cei patru bebeluşi care au murit în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti, în cazul unuia fiind stabilit că a fost intoxicat cu funingine, în timp ce ceilalţi doi au decedat din cauza lipsei de oxigen, a spus procurorul Marius Iacob.

45 afișări
Imaginea articolului S-au finalizat 3 necropsii, un copil intoxicat cu funingine, doi decedaţi din lipsă de oxigen

S-au finalizat 3 necropsii, un copil intoxicat cu funingine, doi decedaţi din lipsă de oxigen (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

Marius Iacob, procuror şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme, a declarat că au fost finalizate trei necropsii.

Prin acestea s-a stabilit că unul dintre copii a fost intoxicat cu funingine, iar ceilalţi doi au murit din cauza lipsei de oxigen, fiind vorba despre intoxicaţie acută cardiacă.

Necropsia în cazul celui de-al patrulea bebeluş va fi efectuată miercuri dimineaţă, a spus Marius Iacob.

El a mai spus că marţi au fost prelevate probe ADN de la toţi copiii şi de la părinţi, analize care vor fi procesate în timpul nopţii, urmând ca miercuri să fie stabilite rezultatele.

El a adăugat că 15 persoane din personalul medical şi tehnic al Maternităţii Giuleşti sunt audiate.

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul accidentului de la Maternitatea Giuleşti, a declarat Marius Iacob, procuror şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme.

Marius Iacob a declarat că au fost audiaţi mai mulţi angajaţi ai Maternităţii Giuleşti, însă asistenta responsabilă de salonul de Terapie Intensivă la momentul producerii incediului nu a putut fi audiată fiind în stare de şoc.

Procurorul a mai spus că toate audierile vor avea loc la Poliţia Capitalei, până marţi, nepunându-se problema reţinerii personalului medical.

Procurorul Marius Iacob a mai spus că în câteva zile ar trebui să fie finalizate concluziile specialiştilor legate de cauzele tragediei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici