Să porţi mască la peste 30 de grade poate părea neplăcut, dar va deveni obligatoriu oricum. Medic infecţionist: „E un gest de responsabilitate”

  • Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus obligativitatea purtării măştii de producţie şi în spaţii publice aglomerate
  • Decizia îi nemulţumeşte pe oameni, care spun că e destul de greu să porţi mască când afară sunt temperaturi de peste 30 de grade Celsius
  • Medicii infecţionişti ne recomandă totuşi să respectăm măsura pentru binele societăţii
3100 afișări

Am răsuflat uşuraţi în spaţii publice, dar situaţia se schimbă. N-o să te mai poţi scuza că ţi-ai uitat masca acasă, pentru că este foarte posibil să o porţi chiar de cum ieşi din casă. Numărul crescut de cazuri din ultima perioadă i-a determinat pe cei de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să propună obligativitatea purtării ei şi în spaţiile publice deschise. Doar că temperaturile ridicate de vară le creează disconfort oamenilor. Am stat de vorbă cu un medic infecţionist care îţi spune că ar trebui să treci peste disconfort şi să te gândeşti la binele societăţii.

„Foarte naşpa. Pur şi simplu astea sunt restricţiile. Este foarte foarte foarte naşpa, nu pot să respir deloc. Absolut deloc”, se plânge o fată.

„E foarte horror să porţi mască vara, e oribil”, e de părere o altă tânără. 

„De ce trebuie să aşteptăm mereu să fie o lege care să ne amendeze şi să ascultăm numai de bici? Trebuie să înţelegem că purtarea măştii e un gest de responsabilitate faţă de toată lumea, iar dacă îi e bine celui de lângă mine, mi-e bine şi mie. S-au făcut studii şi experimente care au arătat că şi 6 măşti puse una peste alta nu au scăzut cantitatea de oxigen din sânge. Deci senzaţia asta că vai, nu pot să respir, este foarte mult o senzaţie subiectivă şi o lipsă de confort”, spune Adriana Moţoc, medic infecţionist.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici