SABI: Şapte căzuţi în stradă, 41 de leşinuri şi trei insolaţii, în opt ore, în Capitală

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABI) a înregistrat, joi, de la ora 8.00 şi până la 16.00, 256 de cazuri de urgenţă, dintre care şapte pentru căzuţi în stradă, 41 pentru persoane care au leşinat şi trei pentru insolaţii, a declarat pentru MEDIAFAX managerul SABI, Alis Grasu.

90 afișări
Imaginea articolului SABI: Şapte căzuţi în stradă, 41 de leşinuri şi trei insolaţii, în opt ore, în Capitală

SABI: Şapte căzuţi în stradă, 41 de leşinuri şi trei insolaţii, în opt ore, în Capitală (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Joi, în intervalul 8.00-16.00 au fost înregistrate 411 apeluri, dintre care 256 urgenţe. Din totalul acestor cazuri de urgenţă, şapte au fost pentru persoane căzute în stradă, 41 pentru lipotimii şi sincope şi trei pentru insolaţii", a spus medicul Alis Grasu.

Cele mai multe apeluri din ultima perioadă, peste o mie, au fost înregistrate miercuri.

"Putem vorbi despre un vârf al apelurilor în 24 de ore, începând de miercuri, de la ora 8.00, până joi dimineaţă, la ora 8.00", a adăugat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov.

În Capitală, joi au fost temperaturi de peste 35 de grade Celsius, iar indicele de confort termic a depăşit pragul critic de 80.

Zeci de corturi anticaniculă şi puncte de prim ajutor în parcuri, pieţe şi intersecţii din Capitală, servicii de permanenţă şi stropirea străzilor sunt măsurile luate de autorităţile bucureştene după ce meteorologii au anunţat patru zile cu temperaturi caniculare.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de caniculă care a intrat în vigoare joi şi este valabilă până duminică. Potrivit avertizării, vremea va fi caniculară în toate zonele ţării, iar indicele de confort termic (ITU) se va situa peste pragul critic de 80. Temperatura va depăşi 35 de grade, iar în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării se vor atinge izolat valori de 37-39 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici