Şaisprezece tone de tutun, în valoare de peste 200.000 de lei, confiscată la vamă

O cantitate de 16 tone de tutun, în valoare de peste 200.000 de lei, a fost confiscată de vameşii craioveni, în urma unui control făcut la un TIR care venea din Bulgaria şi avea ca destinaţie Letonia.

203 afișări
Imaginea articolului Şaisprezece tone de tutun, în valoare de peste 200.000 de lei, confiscată la vamă

Şaisprezece tone de tutun, în valoare de peste 200.000 de lei, confiscată la vamă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Craiova, inspectorii vamali au finalizat, miercuri, o acţiune iniţiată în prima jumătate a lunii aprilie, când echipele mobile au reţinut un autotren condus de un cetăţean maghiar ce transporta, conform documentelor însoţitoare, 16 tone de tutun brut Virginia Blend (produs neaccizabil).

Tutunul provenea de la o firmă din Bulgaria şi avea ca destinaţie Letonia.

În urma controlului s-a constatat că sub foile de tutun neaccizabil se aflau saci din plastic, transparenţi, care conţineau tutun mărunţit accizabil.

"Inspectorii vamali au prelevat probe pentru analiză din cele două tipuri de tutun şi le-au transmis spre expertizare la Laboratorul Vamal Central unde s-a stabilit că unul din produse este tutun pentru fumat (produs accizabil), iar cealaltă probă reprezintă foi de tutun (produs neaccizabil)", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Autoritatea vamală a confiscat întreaga cantitate de tutun, în valoare de 201.593 lei, iar firma transportatoare a fost amendată cu 20.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici