Sala polivalentă din campusul UMF Târgu Mureş, transformată în spital COVID. ”Putem fi utili şi de această dată judeţului”

  • Sala polivalentă a UMF Târgu Mureş poate găzdui saloane de 1-2 paturi pentru bolnavii de COVID
  • Spaţiul de aproape 2000 de mp poate fi readaptat în funcţie de necesităţi
  • Noul spital ar putea deveni funcţional în 7 - 10 zile
499 afișări
Imaginea articolului Sala polivalentă din campusul UMF Târgu Mureş, transformată în spital COVID. ”Putem fi utili şi de această dată judeţului”

Sursa: www.umfst.ro

Sala polivalentă din campusul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş va fi transformată în spital COVID de tip modular cu o capacitate de 80-100 de paturi pentru bolnavii confirmaţi, cu simptomatologie moderată.

Într-un comunicat al Prefecturii Mureş transmis, luni, în condiţii de necesitate, spaţiul poate prelua, prin readaptarea dotărilor, şi alte categorii de pacienţi.

”Prefectura Mureş, împreună cu celelalte autorităţi implicate direct în gestionarea pandemiei COVID-19, la iniţiativa UMF, au decis transformarea Sălii Polivalente din cadrul campusului universităţii într-un spital COVID de tip modular pentru bolnavii confirmaţi, cu simptomatologie moderată. Facilităţile pe care le are universitatea permit adaptarea Sălii polivalente, care are o suprafaţă utilă de 2.369 mp (1.901 mp doar pentru spaţiile medicale propriu-zise), pentru a asigura condiţii optime de îngrijire în 80-100 paturi. În condiţii de necesitate, spaţiul poate prelua, prin readaptarea dotărilor, şi alte categorii de pacienţi”, au arătat reprezentanţii Prefecturii.

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a declarat că proiectul este un semn de normalitate despre cum trebuie să funcţioneze lucrurile în judeţ, precizând că toate instituţiile cu atribuţii directe în autorizare se vor implica pentru ca spaţiul să fie funcţional de îndată.

La rândul său, rectorul UMF Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a afirmat că perspectiva evoluţiei situaţiei epidemiologice a determinat conducerea universităţii să vină cu această propunere în faţa autorităţilor.

”Faptul că locaţia propusă este una accesibilă, uşor de securizat, cele două spitale importante, inclusiv secţiile de terapie intensivă, sunt în imediata proximitate precum şi dotările moderne pe care le are această sală, uşor de readaptat în funcţie de necesităţi, ne face să credem că putem fi utili şi de această dată judeţului”, a subliniat Azamfirei.

Planul de compartimentare prevede saloane de 1-2 paturi, cu circuite adaptate, iar spitalul ar putea deveni funcţional în 7-10 zile.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici