Sălaj: Mai mult de jumătate dintre elevi au promovat examenul de bacalaureat

Mai mult de jumătate din cei aproximativ 2.500 de elevi sălăjeni care au susţinut examenul de bacalaureat au promovat, calificativul "respins" fiind dat în cazul a 1.032 de absolvenţi.

149 afișări
Imaginea articolului Sălaj: Mai mult de jumătate dintre elevi au promovat examenul de bacalaureat

Sălaj: Mai mult de jumătate dintre elevi au promovat examenul de bacalaureat

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că faţă de alte judeţe, unde promovabilitatea a fost de 25-30 la sută, Sălaj are o situaţie mult mai bună.

"La bacalaureat, promovabilitatea care se înregistrează în Sălaj este de 58,61 la sută, adică au obţinut notă de trecere 1.466 de elevi, 1.032 fiind respinşi. Este un rezultatul cu care cred că ne situăm în primele cinci, şase judeţe din ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea, dar acesta este un calcul pe care l-am făcut eu personal, din rezultatele prezentate de mass-media, nu unul pe care să îl fi primit de la Bucureşti", a declarat Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, în acest an, în Sălaj nu a fost niciun elev care a obţinut media 10, dar au fost mai mulţi elevi care au obţinut medii peste 9.

În judeţ, doar un elev a fost eliminat din examen, după ce a fost prins cu căşti la susţinerea probei de Limba şi literatura română.

În Sălaj, examenul de bacalaureat a fost susţinut de aproximativ 2.500 de absolvenţi ai cursurilor liceale, cu circa 100 mai puţini faţă de cei care au susţinut bacalaureatul în prima sesiune din 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici