Video Salariu redus timp de 3 luni pentru cel care a permis transportarea bradului cu ambulanţa în Satu Mare

Comisia de anchetă constituită la nivelul Serviciului de Ambulanţă Satu Mare a decis sancţionarea şefului garajului, cel care a dispus transportarea unui brad pentru Crăciun cu o ambulanţă pentru dializaţi, cu diminuarea salariului cu 15% pe o perioadă de 3 luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

396 afișări

Potrivit unui comunicat al SAJ Satu Mare transmis, miercuri, managerul instituţiei a susţinut să îl demită pe şeful garajului, dar pentru că acesta era la prima abatere, a fost de acord doar cu diminuarea de salariu.

”În urma anchetei administrative efectuate şi luîndu-se în considerare notele explicate ale directorului tehnic şi tehnicianului auto, s-a hotărât diminuarea cu 15% pe o perioadă de 3 luni a salariului tehnicianului auto. Sancţiunea a fost luată de toţi membrii comisiei cu excepţia managerului general care a fost de părere că ar trebui încetat raporturile de serviciu cu vinovatul în cauză, dar având în vedere că este la prima abatere şi managerul susţine sancţiunea cu diminuarea salariului”, se arată într-un comunicat.

Reprezentanţii SAJ Satu Mare au subliniat că ambulanţa filmată, marţi, în trafic, în timp ce transporta un brad pentru Crăciun, este de tip A1 – A2, are o dotare minimă şi nu dispune de medicaţie, fiind utilizată pentru transportul pacienţilor care nu necesită îngrijiri pe timpul transportului – dializă, externare.

”În urma acestui incident nu au fost aduse prejudicii pacienţilor cărora SAJ Satu Mare le acordă asistenţă medicală de urgenţă şi transport, prejudiciul fiind unul exclusiv de imagine”, se mai arată în comunicatul SAJ Satu Mare.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Satu Mare a declanşat, marţi, o anchetă administrativă după ce pe o reţea de socializare a fost postat un filmuleţ cu o ambulanţă care transporta un brad pentru Crăciun.
Directorul SAJ Satu Mare, Gabriela Opriş, declarase, marţi, corespondentului MEDIAFAX că şeful de garaj a trimis o ambulanţă pentru a ridica un brad pentru Crăciun primit ca sponsorizare de la Ocolul Silvic

.„Am declanşat, marţi, o anchetă administrativă în urma filmuleţului postat cu ambulanţa care transporta un brad. Fără să ştiu eu, a plecat de la garaj o ambulanţă de transport pentru persoane care fac dializă la Cluj-Napoca în zilele de luni, miercuri şi vineri. Şeful de garaj trimis ambulanţa să ridice un brad de la Ocolul Silvic, primit ca sponsorizare pentru un concert de colinzi pe care îl facem duminică în curtea Ambulanţei. Nu cu ambulanţa se transportă un brad, şeful de garaj a făcut o mare gafă, a făcut-o pe răspunderea lui. Am cerut note explicative şefului de garaj şi directorului tehnic iar miercuri comisia de anchetă administrativă va lua o decizie de sancţionare”, a spus Opriş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici