Salvamontiştii anunţă 100 de accidente petrecute pe munte în doar 24 de ore

Salvamontiştii transmit că în ultimele 24 de ore au primit un număr de 100 de apeluri ale unor persoane care au solicitat intervenţia de urgenţă pe munte, cele mai multe apeluri fiind din Braşov.

471 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii anunţă 100 de accidente petrecute pe munte în doar 24 de ore

100 de accidente pe munte în 24 de ore.

Salvamontiştii spun că ultimele 24 de ore au fost „de foc” pentru salvamontiştii din întreaga ţară, confruntaţi cu un număr mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări grave.

„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, direct sau prin Sistemul Naţional de Urgenta SNAU 112, s-au primit 100 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipelor Salvamont”, spun reprezentanţii Salvamont.

Cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Braşov – 16 apeluri, Salvamont Sinaia şi Salvamont Lupeni, câte 11 apeluri şi Salvamont Sibiu şi Salvamont Azuga – câte 9 apeluri.

Salvamontiştii au acordat primul ajutor răniţilor de pe munte, însă peste trei sferturi dintre cazuri au fost trimise către spital. De asemenea, s-au mai primit şi 17 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.

„Cunoscând afluxul mare de turişti către zonă montană, din aceasta perioada a anului, structurile Salvamont şi-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar şi în condiţiile acestui mare număr de accidente produs într-o singura zi. Şi astăzi, final de weekend şi vacanta şcolară, vor fi caracterizate tot prin acelaşi număr foarte mare de turişti pe munte, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, dar şi în afara acestora, fapt ce determina echipele Salvamont sa asigure asistenta de salvare la un nivel de personal sporit, peste 500 de salvamontişti fiind la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele alpine şi în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze şi posturi Salvamont”, anunţă reprezentanţii Salvamont.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici