Salvamontiştii au intervenit la 39 de accidente, în a doua zi de Crăciun

Salvamontiştii au intervenit, în a doua zi de Crăciun, la 39 de accidente, cele mai multe în Sinaia, Predeal, Gorj şi Lupeni. O maşină în care erau trei persoane, între care şi un copil, a rămas blocată în zăpadă la Rânca.

282 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii au intervenit la 39 de accidente, în a doua zi de Crăciun

Salvamontiştii au intervenit la 39 de accidente, în a doua zi de Crăciun. Sursă foto: Salvamont/Facebook

Potrivit Salvamont, şi a doua zi de Crăciun a fost o zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, aceştia fiind solicitaţi să intervină la 39 de evenimente.

Cele mai multe accidente au fost la Sinaia, Predeal, Gorj, Lupeni. Apoi, accidente s-au produs în Alba, Buşteni, Caransebeş, Maramureş, Mureş, Braşov, Suceava, Neamţ şi Sibiu.

Principalele cauze ale accidentelor au fost reglarea necorespunzătoare a legăturii de schi, folosirea de mijloace improvizate de alunecare pe zăpadă şi gradul mare de încărcare al puţinelor pârtii funcţionale cu practicanţi ai sporturilor de iarnă.

În această perioadă, peste 400 de salvamontişti se află, zilnic, la datorie.

Printre altele, salvamontiştii gorjeni au intervenit pentru recuperarea unei maşini care a rămas înzăpezită în partea de nord a staţiunii Rânca.

Cele trei persoane din maşină, între care şi un copil, nu au avut probleme medicale şi au fost adăpostite într-o cabană până când salvamontiştii şi un echipaj al serviciului de deszăpezire de la Drumurile Naţionale au reuşit să recupereze şi maşina.

În zonă era viscol puternic cu zăpadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici