Salvamontiştii nu au ajuns la elicopterul israelian prăbuşit în zona Fundata-Zărneşti

Şeful Serviciului Salvamont Bran, Fănică Boboc, revine asupra declaraţiei potrivit căreia au fost găsite patru cadavre la locul prăbuşirii elicopterului israelian, precizând că salvamontiştii nu au reuşit să ajungă la locul accidentului, iar căutările vor fi reluate marţi dimineaţă.

128 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii nu au ajuns la elicopterul israelian prăbuşit în zona Fundata-Zărneşti

Elicopter de tip CH53 (Imagine: Wikipedia)

Fănică Boboc a declarat luni seară corespondentului MEDIAFAX că echipele de salvamontişti nu au reuşit, până la lăsarea întunericului, să ajungă foarte aproape de epava elicopterului prăbuşit, însă căutările vor fi reluate marţi dimineaţă.

Şeful Salvamont Bran declarase iniţial că au fost găsite patru cadavre la locul unde s-a prăbuşit elicopterul israelian, iar aparatul de zbor a luat foc.

"Eu aşa am înţeles, că este vorba despre patru morţi. Nu am reuşit încă să ajungem foarte aproape de elicopter pentru că s-a înserat şi nu mai există vizibilitate. Vom relua căutările mâine (marţi - n.r.) dis de dimineaţă, a spus şeful Serviciului Salvamont Bran.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipele de salvamontişti au fost cazate la o stână din apropiere şi vor relua căutările marţi dimineaţă.

Jandarmii montani din Braşov şi Dâmboviţa au început, luni seară, căutările elicopterului prăbuşit în zona Fundata - Zărneşti, pe teritoriul judeţului Braşov.

Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, declarase anterior corespondentului MEDIAFAX că echipele de jandarmi montani nu se vor retrage, ci vor continua căutările şi în cursul nopţii, pe cât este posibil.

"Nu se vor retrage echipele. Vor porni şi alte echipe pentru a-i suplimenta pe cei 16 jandarmi montani trimişi în misiune şi pentru a le duce provizii", a spus Aldea.

Primarul localităţii Bran, Gheorghe Hermeneanu, a declarat că epava elicopterului nu mai arde, ci doar fumegă, astfel că echipele de căutare îşi pot da seama de locul unde se află aceasta după mirosul de fum.

Potrivit sursei citate, pe drum, spre locul de la baza poienii Guţanu, sunt camioane militare cu echipamente şi provizii pentru echipele de căutători.

Hermeneanu a declarat că, din informaţiile pe care le are, se pare că elicopterul s-a lovit de stânci.

MApN a anunţat că un elicopter israelian de tip CH 53 care avea la bord şase militari israelieni şi unul român a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior epava aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti..

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici