Salvaţi Copiii România lansează un apel pentru donaţii în beneficiul copiilor din Haiti

Salvaţi Copiii România face un apel către publicul larg şi către autorităţi de a contribui la acordarea primului ajutor copiilor şi familiilor afectate de cutremurul din Haiti.

28 afișări
Imaginea articolului Salvaţi Copiii România lansează un apel pentru donaţii în beneficiul copiilor din Haiti

Salvaţi Copiii România lansează un apel pentru donaţii în beneficiul copiilor din Haiti (Imagine: Win McNamee/ Getty Images for Save the Children)

Cei care doresc să participe la ajutorarea copiilor din această ţară o pot face prin donaţii on-line pe site-ul www.salvaticopiii.ro sau prin transfer bancar în contul RO15RNCB0071011434790005, deschis la Banca BCR - Sucursala Plevnei.

Toate fondurile strânse vor fi direcţionate pentru ajutorarea copiilor afectaţi de cutremur şi a familiilor lor prin intermediul organizaţiei Salvaţi Copiii S.U.A., care conduce operaţiunile de acordare a primului ajutor la faţa locului.

Personalul Salvaţi Copiii aflat în Haiti a demarat operaţiunile de ajutorare a copiilor şi familiilor din zonă. Până acum, reprezentanţii organizaţiei audistribuit medicamente către 14 spitale din regiunea Port-au-Prince, 40 de truse cu articole de uz casnic familiilor din Spitalul Espoir, precum şi hrană şi apă pentru 2.000 de persoane dintr-un spital local.

Numărul beneficiarilor se ridică, până în prezent, la 2.200 de persoane, însă numărul persoanelor care au nevoie de prim ajutor este estimat de reprezentanţii organizatiei la 200.000.

Membrii Salvaţi Copiii din toată lumea au strâns deja 1,5 milioane de dolari, dar necesarul pentru cele trei milioane de persoane afectate este estimat la 20 milioane dolari.

Cutremurul din Haiti s-a soldat cu peste 70.000 de morţi, 250.000 de răniţi, iar 1,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost, potrivit ultimului bilanţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici