Sanador, despre cazul copilului mort: Au fost respectate toate procedurile şi protocoalele

Reprezentanţii Spitalului Sanador, unde a murit un copil după ce a fost operat, informează că documentaţia şi declaraţiile medicilor implicaţi arată că au fost respectate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale aferente afecţiunilor respective.

4291 afișări
Imaginea articolului Sanador, despre cazul copilului mort: Au fost respectate toate procedurile şi protocoalele

Sanador, despre cazul copilului mort: Au fost respectate toate procedurile şi protocoalele

„Conform documentaţiei medicale avute la dispoziţie precum şi declaraţiilor medicilor implicaţi, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale aferente afecţiunilor respective şi simptomatologiei ulterioare intervenţiei chirurgicale; menţionăm încă o data că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenţei unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR”, informează Sanador, prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, în acest caz, s-a autosesizat şi Colegiul Medicilor.

„În urma apariţiei în mass media a cazului unui copil de un an şi 10 luni, decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la un spital privat din Capitală, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti a decis să se autosesizeze şi a demarat o investigaţie”, informează Colegiul Medicilor.

Ministerul Sănătăţii a precizat că raportul preliminar al controlului efectuat la Sanador, unde a murit un copil după ce a fost operat, arată că au fost respectate procedurile igienico-sanitare, respectarea circuitelor, fiind sesizat Colegiul Medicilor pentru a fi verificată conduita terapeutică.

„Raportul preliminar al controlului efectuat de DSP Bucureşti la Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. A fost verificată respectarea circuitelor, trasabilitatea pacientului, condiţiile de igienă din secţia ATI pediatrie, sterilitatea şi produsele biocide utilizate. Ministerul Sănătăţii a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica şi conduita terapeutică în acest caz”, informează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Verificările vin după ce un copil în vârstă de un an şi 8 luni a murit în weekend la Sanador, un spital privat din Capitală, în urma unei operaţii de hernie inghinală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici