Sancţiunile impuse directorului liceului din Dăbuleni, unde nouă copii s-au îmbolnăvit din cauza dezinfecţiei

  • Directorul Liceului Teoretic Dăbuleni va fi cercetat disciplinar
  • Elevii şi părinţii au cerut demisia directorului
  • Acesta a fost acuzat că a făcut dezinfecţie în timpul săptămânii
1108 afișări
Imaginea articolului Sancţiunile impuse directorului liceului din Dăbuleni, unde nouă copii s-au îmbolnăvit din cauza dezinfecţiei

Sancţiunile impuse directorului liceului din Dăbuleni, unde nouă copii s-au îmbolnăvit din cauza dezinfecţiei

Directorul Liceului Teoretic Dăbuleni, unde nouă copii au ajuns la spital după ce s-au simţit rău la şcoală în urma unei dezinfecţii, va fi cercetat disciplinar, a decis joi conducerea IŞJ Dolj. Elevii şi părinţii au cerut demisia directorului, acuzat că a dispus o dezinfecţie în timpul săptămânii.

Membrii Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au decis, joi, ca o comisie disciplinară să facă o anchetă la liceul din Dăbuleni pentru a vedea dacă acuzaţiile aduse directorului şcolii se confirmă.

„În conformitate cu art. 280 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu completările şi modificările ulterioare, a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară care va începe cercetarea efectivă, pentru abaterile prezumate săvârşite”, a declarat Nicoleta Liţoiu, purtătorul de cuvânt al IŞJ Dolj.

Mai mulţi elevi şi părinţi ai acestora au protestat luni şi au cerut demisia directorului Liceului Teoretic Dăbuleni, pe care îl acuză că a dispus o dezinfecţie în clasă în mijlocul săptămânii, fără să anunţe personalul şi elevii. În ziua următoare, mai mulţi elevi s-au simţit rău şi au ajuns la spital.

În 12 februarie, 9 copii de la şcoala din Dăbuleni care prezentau greaţă şi iritaţii ale căilor respiratorii au fost duşi la spital, după ce în şcoală s-a făcut o dezinfecţie.

În urma verificărilor efectuate, reprezentanţii DSP Dolj au anunţat că dezinfectantul folosit în liceul din Dăbuleni nu trebuia folosit în şcoli, pentru că acesta are ca indicaţie folosirea doar la suprafeţele şi aparatura medicală din spitale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici