Sanitas Săpoca: E inadmisibil ca o asistentă, un instructor, o infirmieră să supravegheze 70 pacienţi

Membrii sindicatului Sanitas Săpoca spun, după ce un pacient a atacat bolnavii la Spitalul de Psihiatrie din Buzău, că numărul personalului medical este insuficient, deşi au alertat autorităţile în nenumărate cazuri.

1112 afișări
Imaginea articolului Sanitas Săpoca: E inadmisibil ca o asistentă, un instructor, o infirmieră să supravegheze 70 pacienţi

Sanitas Săpoca: E inadmisibil ca o asistentă,un instructor, o infirmieră să supravegheze 70 pacienţi

„Conducerea sindicatului Sanitas Sapoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care şi au pierdut viata pacienţii din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicala prioritara pentru noi a fost continua pentru deblocarea posturilor, deoarece numararul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuţii intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătăţii şi nimeni nu a luat nicio măsură”, se arată pe pagina de Facebook a Sindicatului Sanitas Săpoca.

În mesajul postat pe pagina de socializare se mai arată că membrii sindicatului sunt revoltaţi şi consideră „că este inadmisibil ca în weekend o asistentă, un instructor şi o infirmieră sa rămână sa supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal”.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii anunţă în tura din pavilionul unde s-a produs tragedia se aflau un medic, 7 asistenţi, 3 infirmiere şi 2 muncitori pentru supravegherea bolnavilor.

„Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare data în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului şi memoriile către minister. A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti. De asemeni, sporul de periculozitate de 75% pe care l- am avut ni s-a diminuat la 50%,motivand ca nu sunt bani. Sindicatul a acţionat în instanta spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condiţiile precare în care lucram şi speram ca cineva va lua decizii corecte pentru siguranţa noastră cât şi a pacientilor”, mai menţionează Sanitas Săpoca.

Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de Control la spital.

Patru persoane au murit după ce un bolnav a atacat cu un stativ de perfuzii pacienţii internaţi la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din judeţul Buzău.

Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienţii, a fost internat cu sevraj etilic, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei. Acestea au confirmat, pentru MEDIAFAX, că atacatorul s-a luptat cu poliţiştii până a fost imobilizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici