Şantaj şi abuz în serviciu: poliţişti, mână în mână cu cămătarii. Percheziţii în Bucureşti şi două judeţe

  • Infracţiuni de şantaj şi abuz în serviciu: au fost iniţiate 17 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, Ilfov şi Prahova.
  • În urma percheziţiilor au fost găsite droguri, bani, arme albe şi de foc neletale.
  • Doi poliţişti sunt audiaţi pentru fapte de abuz în serviciu.
2473 afișări
Imaginea articolului Şantaj şi abuz în serviciu: poliţişti, mână în mână cu cămătarii. Percheziţii în Bucureşti şi două judeţe

Percheziţii în Bucureşti şi două judeţe

D.I.I.C.O.T şi Poliţia Capitalei au făcut 17 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ilfov şi Prahova. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat.
De la sfârşitul anului 2020 şi până în prezent membrii grupării erau specializaţi în şantajarea unor firme dar şi a unor persoane. Prejudiciul cauzat a fost de aproximativ 600.000 de euro.
 
Totuşi, ancheta a mai vizat şi pe altcineva. În luna martie, un poliţist a intervenit pentru unul din membrii grupării. Acesta a încercat să-şi convingă un coleg de la Brigada Rutieră să nu-i suspende permisul de conducere. Bogdan Berechet, şeful poliţiei Capitalei, şi-a exprimat foarte ferm punctul de vedere.
 
„În fapt, din noiembrie 2020 a fost documentată activitatea unui grup ai cărui membrii prin folosirea violenţei şi a ameninţărilor ar fi şantajat diverşi operatori economici constând în recuperarea unor sume de bani. Cu privire la poliţiştii care nu îşi respectă jurământul de credinţă, uniforma şi onoarea de poliţist vă asigur că nu avem nici o toleranţă. Iar cei care vor greşi vor suporta consecinţele legii”, susţine Bogdan Berechet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici