Săptămâna aceasta a plouat cu amenzi. MAI: Sancţiuni în valoare de 8,6 milioane de lei pentru nerespectarea restricţiilor

  • Autorităţile au aplicat în ultima săptămână peste 58.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8,6 milioane de lei pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru evitarea răspândirii Covid-19.
781 afișări
Imaginea articolului Săptămâna aceasta a plouat cu amenzi. MAI: Sancţiuni în valoare de 8,6 milioane de lei pentru nerespectarea restricţiilor

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a anunţat că în ultima săptămână au fost verificaţi aproape 3.000 de operatori de transport persoane, peste 60.000 de firme, 90.000 de locaţii de interes, dintre care 40.000 de restaurante, terase şi fast-food-uri, precum şi peste 480.000 de persoane.

„Cele mai multe nereguli constatate au fost legate de nepurtarea măştii de protecţie, nerespectarea normelor privind distanţarea socială sau cu privire la organizarea unor evenimente în spaţii pentru care sunt impuse interdicţii ori cu depăşirea numărului de participanţi permis”, a declarat Dajbog.

În urma verificărilor au fost aplicate peste 58.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 8,6 milioane de lei.

De asemenea, 69 de persoane sunt cercetate în 60 de dosare penale, dintre care 54 sunt deschise pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

La acţiunile de verificare au participat zilnic, în medie, 6.800 de poliţişti, 4.200 de jandarmi, 155 de poliţişti de frontieră, aproximativ 2.000 de angajaţi ai ISU şi 2.500 de poliţişti locali.

CITEŞTE AICI: Declaraţia pe propria răspundere şi adeverinţa de la angajator. Ce trebuie să completezi pentru a ieşi din casă între orele 23.00 şi 05.00. MODEL

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici