Şapte irakieni care voiau să intre ilegal în România, depistaţi la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat

Poliţiştii de frontieră au depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat şapte cetăţeni irakieni ascunşi sub într-un spatiu amenajat într-o platformă auto care încercau să intre fraudulos în România, anunţă IGPF.

166 afișări
Imaginea articolului Şapte irakieni care voiau să intre ilegal în România, depistaţi la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat

Şapte irakieni care voiau să intre ilegal în România, depistaţi la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

"În data de 30.09.2016, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz cu platformă auto, cetăţeanul bulgar D. Atanas, în vârstă de 63 ani. Acţionând în baza unei analize de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit, sub platforma microbuzului, un spaţiu special amenajat, la controlul căruia au fost depistate ascunse şapte persoane, patru de sex feminin şi trei de sex masculin. Din primele cercetări, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani", anunţă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) într-un comunicat de presă.

Poliţia de Frontieră din Bulgaria va face cercetări în acest caz, atât şoferul cât şi cele şapte persoane fiind predate autorităţilor din ţara vecină.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici