Video Şapte laboratoare de producere a cannabis-ului descoperite în Bucureşti. 12 suspecţi reţinuţi de DIICOT - VIDEO

Şapte laboratoare de producere a cannabis-ului, culturi in-door, 30 kilograme de cannabis şi zeci de comprimate de ecstasy au fost găsite de poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii DIICOT.

2434 afișări

Drogurile obţinute erau distribuite pe raza Capitalei, în special în cluburi şi în zone de agrement, în acest caz fiind reţinuţi de DIICOT, pentru 24 de ore, 12 suspecţi.

"În urma efectuării a trei operaţiuni de prindere în flagrant delict şi a opt percheziţii domiciliare, de către poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), 12 membri ai unei grupări infracţionale de trafic de droguri de risc şi mare risc au fost reţinuţi", informează, joi, Poliţia Română.

Astfel, au fost descoperite şapte laboratoare de producere a cannabis-ului, culturi in-door, 30 kilograme de cannabis şi zeci de comprimate de ecstasy.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Bucureşti şi procurorii DIICOT au destructurat o reţea infracţională specializată în producerea şi traficul de droguri de risc şi mare risc, în special de cannabis. În cauză, a fost probată activitatea infracţională a 12 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, din Bucureşti.

Marţi şi miercuri, poliţiştii antidrog au efectuat trei acţiuni de prindere în flagrant şi opt percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, pe raza sectoarelor 2 şi 4.

Astfel, au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări, şapte culturi in-door (compuse din peste 500 de plante), ce aveau sisteme complete de întreţinere, preparare şi porţionare a drogurilor (instalaţii de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, irigare, de reflectare a luminii, de ermetizare, de încălzire, termometre, cântare, mărunţitoare), aproximativ 30 de kilograme de cannabis (muguri, masă vegetală uscată şi verde), o cultură de ciuperci halucinogene (droguri de mare risc), 49 de comprimate de ecstasy, aproximativ cinci grame de amestec de cocaină şi heroină, sumele de 7.300 de lei şi 220 de dolari, despre care se deţin date că provin din traficul de droguri.

În baza probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, a celor 12 suspecţi, pentru trafic de droguri de mare risc şi de risc, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 143/2000 şi constituirea unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 39/2003.

Joi, suspecţii urmează să fie prezentaţi în faţa unui judecător al Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

La acţiuni au participat, alături de poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi echipe de intervenţie DGPMB-SAS şi criminalişti de la DGPMB.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici