Şaptesprezece migranţi din Irak, între care 5 copii, găsiţi de poliţişti sub un pod, la Timişoara

Un număr de 17 migranţi din Irak, între care cinci minori, au fost descoperiţi, joi seara, de către poliţiştii locali din Timişoara sub un pod. Toţi cetăţenii străini au fost transportaţi la Gara de Nord pentru a se întoarce la centrele din ţară în care au acte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

236 afișări
Imaginea articolului Şaptesprezece migranţi din Irak, între care 5 copii, găsiţi de poliţişti sub un pod, la Timişoara

Şaptesprezece migranţi din Irak, între care 5 copii, găsiţi de poliţişti sub un pod, la Timişoara

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia Locală Timişoara, un grup de 17 migranţi a fost depistat, joi seara, pe str. Ştrandului, sub podul care trece peste pârâul Behela. Cetăţenii străini au încercat să se adăpostească sub pod şi să facă focul pentru a se încălzi.

Poliţiştii locali au stabilit că toţi migranţii provin din Irak, iar dintre aceştia cinci erau minori, cu vârste între şase luni şi patru ani, şi deţin documente de la centrele pentru solicitanţii de azil din Bucureşti şi Maramureş.

“În baza colaborării cu Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, s-a luat legătura cu aceştia (n.r. centrele pentru solicitanţii de azil), cei 17 fiind transportaţi la Gara de Nord pentru a se deplasa la centrele în care au acte”, arată Poliţia Locală Timişoara.

În ultimele luni, tot mai mulţi migranţi au fost găsiţi în Timişoara în adăposturi improvizate, pe terenurile virane, dormind în parcuri, pe sub poduri, dar şi în zona centrală a oraşului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici