Şaptezeci de taximetrişti, în greva foamei în faţa Primăriei Capitalei

Şaptezeci de taximetrişti au intrat, miercuri, în greva foamei, în faţa Primăriei Capitalei, cerând din nou modificarea Legii taximetriei astfel încât autorizaţiile care au fost deja emise pentru firmele de taximetrie care funcţionau cu parc închiriat de maşini să le fie acordate lor.

93 afișări
Imaginea articolului Şaptezeci de taximetrişti, în greva foamei în faţa Primăriei Capitalei

Şaptezeci de taximetrişti, în greva foamei în faţa Primăriei Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)

Protestatarii cer ca autorităţile municipale să le acorde lor autorizaţiile care au rămas de la firmele care lucrau cu parc închiriat de maşini, dar care nu au reuşit să-şi cumpere maşini proprietate personală până la data prevăzută de lege.

În conformitate cu prevederile vechii legi a taximetriei, firmele de specialitate nu aveau voie să lucreze cu maşini închiriate de la şoferii care nu aveau autorizaţie.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, că nu poate face nimic pentru a-i ajuta pe protestatari, precizând că trebuie să respecte legea, aşa cum a fost aprobată.

Taximetriştii au declarat că vor continua greva foamei până atunci când această problemă va fi rezolvată.

Aproximativ 120 de taximetrişti s-au adunat, şi marţi, în faţa sediului Primăriei Capitalei, cerând, din nou, modificarea Legii taximetriei astfel încât autorizaţiile, care au fost deja emise pentru firmele de taximetrie care funcţionau cu parc închiriat de maşini, să le fie acordate lor.

La sfârşitul lunii februarie, aproximativ cincizeci de taximetrişti au protestat în faţa sediului Primăriei Capitalei. Protestatarii cereau atunci conducerii Primăriei Capitalei să trimită Ministerului Internelor şi Reformei Administrative o adresă prin care să solicite adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Legii taximetriei.

După câteva zile, taximetriştii au renunţat la proteste, după ce autorităţile municipale au trimis Ministerului Internelor şi Reformei Administrative o solicitare privind modificarea Legii taximetriei.

Taximetriştii au mai protestat şi în decembrie anul trecut, ameninţând că vor declanşa ample proteste, mergând până la blocarea circulaţiei în Capitală şi reşedinţele de judeţ, dacă autorităţile nu găsesc soluţii la revendicările lor, apreciind că normele de aplicare a Legii taximetriei sunt "în total dispreţ faţă de taximetrişti".

Normele de aplicare a Legii 265/2007 a taximetriei au intrat în vigoare în 3 decembrie 2007, după publicarea lor în Monitorul Oficial. La elaborarea Normelor de aplicare a Legii taximetriei, reprezentanţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) au avut mai multe discuţii cu sindicatele şi patronatele din domeniu, documentul fiind supus dezbaterii publice în a doua jumătate a lunii octombrie 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici