Şase luni de la uciderea Esterei, fetiţa de 5 ani din Baia Mare. Ancheta bate pasul pe loc

Ancheta în cazul Esterei, fetiţa de 5 ani care a fost violată şi ucisă în urmă cu şase luni la Baia Mare, bate pasul pe loc. ”Nu apar indicii noi, nici pe partea probelor ştiinţifice, nici informativ, nici din punctul de vedere al declaraţiilor”, spun reprezentanţii Parchetului.

308 afișări
Imaginea articolului Şase luni de la uciderea Esterei, fetiţa de 5 ani din Baia Mare. Ancheta bate pasul pe loc

Şase luni de la uciderea Esterei, fetiţa de 5 ani din Baia Mare. Ancheta bate pasul pe loc

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că în acest dosar au fost audiate sute de persoane şi au fost prelevate probe ADN de la alte câteva sute.

„Din păcate nu am nicio noutate în cazul Estera. Sperăm să nu închidem cazul cu autor necunoscut, se lucrează în continuare, evident că nu îl abandonăm. Dar, din păcate, nu apar indicii noi, nici pe partea probelor ştiinţifice, nici informativ, nici din punctul de vedere al declaraţiilor. Au fost audiate sute de persoane, au fost sute de persoane de la care s-au luat probe ADN. S-au conturat, iniţial, mai multe piste care au fost, ulterior, eliminate de probele biologice, de probele ADN. La Maramureş nu avem niciun caz cu autor necunoscut. Uciderea unei persoane este imprescriptibilă, dosarul rămâne deschis”, a spus Gabor.

Întrebat care au fost principalele impedimente din cadrul anchetei care au împiedicat identificarea autorului, Bogdan Gabor a afirmat că, în opinia sa, o problemă a fost mutarea cadavrului fetiţei de la locul crimei de către rude şi contaminarea acestuia.

„A intrat în locul respectiv foarte multă lume, aproape toată comunitatea din zonă a intrat acolo, înainte să ajungă organele de poliţie. Acest aspect a contribuit major la contaminarea locului crimei”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Micuţa Estera, în vârstă de 5 ani, a fost violată şi ucisă în 30 aprilie la Baia Mare, la câteva sute de metri de casă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici