Video Şase membri ai unei grupări de traficanţi de droguri din Capitală au fost reţinuţi

Şase membri ai grupării de traficanţi de droguri prinşi în urma descinderilor de miercuri din Capitală au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, instanţa urmând să decidă dacă aceştia vor fi arestaţi preventiv.

98 afișări

Membrii grupării, conduse de Stoica Marin, zis "Adi Mutu", au fost prinşi miercuri, în Capitală. Anchetatorii au ridicat aproximativ un kilogram de heroină şi 6.230 de comprimate de metadonă în urma percheziţiilor la domiciliile suspecţilor, se arată într-un comunicat de joi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a şase persoane şi au solicitat instanţei de judecată arestarea lor preventivă pentru trafic de droguri de mare risc.

Membrii grupării de traficanţi de droguri acţionau în Bucureşti şi judeţul Ilfov, potrivit DIICOT.

În urma descinderilor care au avut loc miercuri au fost duse la sediul DIICOT 11 persoane, respectiv Elena S. (45 de ani), Marin S. (48 de ani), Niculae N. (61 de ani), Ştefan C. (27 de ani), Gheorghe C. (42 de ani), Cristina C. (35 de ani), Ionuţ G. (23 de ani), Dumitru T. (41 de ani), Mihaela G. (19 ani), toţi din Bucureşti, Vasile M. (45 de ani), din judeţul Ilfov şi Marian N. (26 de ani), din Ploieşti.

Acţiunile procurorilor DIICOT şi poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog pentru prinderea membrilor reţelei de traficanţi de droguri au durat aproximativ şase luni.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării fac parte din clanuri cunoscute în lumea interlopă din Bucureşti şi împrejurimi, care se ocupă de trafic de droguri.

Printre cei prinşi în urma descinderilor de miercuri sunt şi membri ai clanului Spoitoru, au precizat surse judiciare.

Titişor Ion, lider al lumii interlope cunoscut sub numele de Fane Spoitoru, a părăsit Penitenciarul Jilava în octombrie 2003, fiind eliberat condiţionat din motive medicale. El fusese condamnat la nouă ani de detenţie pentru tentativă de omor asupra unui poliţist.

În noiembrie 2009, Migdal Ion, fratele lui Fane Spoitoru, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 15 ani de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc. Alături de acesta au mai fost judecate alte cinci persoane, acuzate de trafic de droguri de mare risc şi spălare de bani. Membrii grupării coordonate de Ion Migdal livrau heroină, cocaină şi comprimate ecstasy în zonele Vitan şi Tineretului din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici