Şase spitale militare modernizate şi extinse prin PNRR

Spitalele militare din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti şi Sibiu vor beneficia de investiţii în valoare totală de 65 de milioane de lei, din PNRR, pentru reabilitare, extindere şi dotare cu aparatură modernă, informează, miercuri, Ministerul Apărării Naţionale.

300 afișări
Imaginea articolului Şase spitale militare modernizate şi extinse prin PNRR

Şase spitale militare modernizate şi extinse prin PNRR

Ministerul Apărării Naţionale, la iniţiativa Direcţiei medicale, a aprobat documentaţiile prealabile necesare pentru depunerea dosarelor de finanţare a unor proiecte în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în vederea îmbunătăţirii infrastructurii medicale în spitalele militare din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti şi Sibiu.

Investiţiile, în valoare de aproximativ 65 de milioane lei, realizate conform componentei 12 „Sănătate” a PNRR, vor fi destinate reabilitării, modernizării, extinderii (inclusiv prin construcţii de clădiri noi) şi dotării cu aparatură modernă a aunor structurilor care furnizează asistenţă medicală ambulatorie.

De asemenea, în vederea prevenirii infecţiilor asociate asistenţei medicale se vor realiza investiţii în spitalele menţionate pentru controlul microbiologic al aerului din blocurile operatorii şi din unităţile de terapie intensivă, asigurarea de instalaţii specifice de aer condiţionat, instalaţii de dezinfectare a personalului medical, precum şi echipamente de decontaminare a mediului şi pentru sterilizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici