Trei trenuri blocate în gara Iaşi, angajaţii fiind nemulţumiţi că nu au primit salariile pe august

Trei trenuri sunt blocate, marţi dimineaţă, în gara din Iaşi, în urma unui protest spontan al angajaţilor CFR nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pe luna august.

113 afișări
Imaginea articolului Trei trenuri blocate în gara Iaşi, angajaţii fiind nemulţumiţi că nu au primit salariile pe august

Trei trenuri blocate în gara Iaşi, angajaţii fiind nemulţumiţi că nu au primit salariile pe august (Imagine din arhivă; Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Astfel, trenurile personale pe rutele Iaşi-Paşcani şi Iaşi - Bârlad, precum şi trenul accelerat pe relaţia Iaşi-Galaţi, care urmau să plece din gara Iaşi începând cu ora 7.00 au rămas blocate.

Liderii sindicali din cadrul CFR Iaşi susţin că nu sunt implicaţi în organizarea acestui protest, fiind vorba de o acţiune spontană a salariaţilor.

Mai multe sute de călători, în principal navetişti, au fost nevoiţi să apeleze la alte mijloace de transport pentru a ajunge la muncă.

La ora transmiterii acestei ştiri, se poartă negocieri între conducerea Regionalei CFR Iaşi şi reprezentanţi ai angajaţilor.

Axinia: Contractele de muncă ale angajaţilor de la CFR Iaşi care protestează vor fi desfăcute

Subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a declarat, marţi, că vor fi desfăcute contractele de muncă ale angajaţilor de la Regionala CFR Iaşi care au organizat un protest spontan.

"Este foarte grav să oprească circulaţia. Le vom desface contractul de muncă. Ei nu îşi dau seama ce pagube produc la CFR Infrastructură care, prin acest protest pierde enorm", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Constantin Axinia.

Subsecretarul de stat a spus că până marţi la prânz, toţi salariaţii CFR îşi vor primi salariile, precizând că "banii au plecat deja de la Trezorerie".

Axinia a adăugat că, deşi este o situaţie dificilă din punct de vedere financiar, s-a făcut tot posibilul pentru ca salariaţii să nu sufere foarte mult.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici