Şase turişti, recuperaţi din Masivul Bucegi de către salvatorii montani

Salvamontiştii din Buşteni au participat, în noaptea de marţi spre miercuri, la două acţiuni de salvare în urma cărora au recuperat şase turişti care au urcat pe munte, în Masivul Bucegi, însă nu s-au mai putut întoarce în staţiune şi au solicitat ajutor.

142 afișări
Imaginea articolului Şase turişti, recuperaţi din Masivul Bucegi de către salvatorii montani

Şase turişti, recuperaţi din Masivul Bucegi de către salvatorii montani (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax foto)

Potrivit lui Laurenţiu Paraschiv de la Salvamont Buşteni, marţi seară echipe de salvatori montani au recuperat de pe munte doi turişti un bărbat şi o femeie, care au urcat pe Valea Mălinului din Bucegi. Femeia a suferit o cădere de calciu şi nu s-a mai putut deplasa, solicitând intervenţia Salvamont. Cei doi au fost conduşi în staţiunea Buşteni în jurul orei 01.00.

Două ore mai târziu, în jurul orei 03.00, echipele de salvatori au intervenit din nou, pentru recuperarea altor patru turişti care marţi seară au plecat la o plimbare de noapte în munţi, însă unul dintre turişti a căzut într-o zonă de pe Valea Caraimanului.

Salvamontiştii au ajuns cu cei patru în staţiunea Buşteni după o acţiune care a durat aproximativ cinci ore.

Laurenţiu Paraschiv a declarat corespondentului MEDIAFAX că în ultima săptămână echipele de salvatori montani au participat la peste 12 acţiuni de salvare a unor turişti care au ignorat avertismentele salvamontiştilor şi au urcat pe munte deşi trasele din Bucegi sunt în continuare închise în această perioadă.

"Au fost turişti care au urcat pe munte în adidaşi, espadrile sau chiar balerini. Au urcat pe munte neechipaţi, deşi în partea superioară a văilor din Bucegi este încă iarnă. Au fost cazuri în care turiştii nu au mai putut înainta sau situaţii în care au căzut şi nu s-au mai putut deplasa. Din fericire, nu au fost victime", a adăugat Laurenţiu Paraschiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici