Satului românesc i se mai dă o şansă. Peste 100.000 de români se mută anual de la oraşe la sate

  • INS: Circa 100.000 de români se mută anual de la oraşe la sate.
  • În 2020, operatorii de reţele de telecomunicaţii din România au avut creşteri între 40% şi 60% în traficul de pe reţele faţă de 2019.
  • INS: 43,6% din populaţia României trăieşte în mediul rural.
1059 afișări
Imaginea articolului Satului românesc i se mai dă o şansă. Peste 100.000 de români se mută anual de la oraşe la sate

Satului românesc i se mai dă o şansă. Peste 100.000 de români se mută anual de la oraşe la sate

Datele Institutului Naţional de Statistică din anii trecuţi arată că circa 100.000 de români se mută anual de la oraşe la sate. Un trend accelarat de pandemie. Care i-a forţat pe corporatişti să părăsească birourile şi să treacă la munca de acasă. 
 
Pe Andy Hertz, dorul de ţară l-a făcut să dea Londra pe satul Dupăpiatră, din Munţii Hunedoarei. Spune că singura lume reală şi singura şansă rămasă este viaţa la sat. Şi-a scris experienţa şi pe hârtie şi a publicat ”Mutat la ţară. Viaţa fără ceas. Din Londra în Apuseni”. 
 
Tot el a iniţiat proiectul „Mutat la ţară” (www.mutatlatara.ro) în februarie 2017. Astăzi, comunitatea adunată pe Facebook numără peste 128 de mii de membri. Iar peste 123 de mii au fost activi în ultimele 60 de zile. Ne-a povestit că acolo se întâmplă lucruri inedite: o doamnă a dat un anunţ pe grupul lui şi aşa l-a cunoscut pe actualul soţ. 
 
Andy crede că oamenii se mută la sate pentru că au nevoie de spațiu, liniște, hrană curată și relaționare. În plus, tot mai mulți lucrează în online. Şi decât să lucrezi într-un apartament, e mult mai bine să pui laptopul pe masa din curte și să faci același lucru, dar cu picioarele goale în iarbă.
 
O casă la ţară, în Apuseni, de exemplu, variază între 15.000 şi 25.000 euro. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici