SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, la care au fost descinderi DNA, mai are 11 salariaţi din 137

Societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava, aflată în insolvenţă, care aparţine CJ Suceava şi unde în urmă cu două săptămâni au fost descinderi DNA în scopul ridicării de documente, mai are 11 salariaţi din 137, datorii de 7,19 milioane de lei şi creanţe de 2,4 milioane de lei.

591 afișări
Imaginea articolului SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, la care au fost descinderi DNA, mai are 11 salariaţi din 137

SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, la care au fost descinderi DNA, mai are 11 salariaţi din 137 (Imagine: Mihai Burlacu/Mediafax Foto)

Într-o informare făcută de către administratorul special al societăţii, Eugen Girigan, la solicitarea preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, privind evoluţia firmei de la intrarea în insolvenţă în 2011 şi până în prezent, se menţionează că firma mai are 11 salariaţi din cei 137, transmite corespondetl MEDIAFAX.

Totodată, faţă de datoriile de 19,46 milioane de lei, din august 2012, societatea de drumuri şi poduri mai are datorii de 7,19 milioane de lei, din care 1,4 milioane de lei reprezintă un credit care urmează să fie restituit la încheierea perioadei de insolvenţă, şi o sumă de 1,9 milioane de lei, reprezentând datorii la bugetul de stat, este în litigiu, pe rolul ICCJ.

Faţă de august 2012, când Drumuri şi Poduri SA avea creanţe de 12,69 milioane de lei, acum creanţele sunt de 2,4 milioane de lei.

Totodată, pentru reducerea cheltuielilor, au fost concediaţi 126 de salariaţi care au primit salarii compensatorii totale de 1,8 milioane de lei, şi s-a început vinderea de active pentru reducerea costurilor cu conservarea şi paza lor.

Administratorul special menţionează că din cauză că societatea este în insolvenţă nu a putut participa la licitaţii şi că a lucrat în subantrepriză, dar că antreprenorii solicitau o cotă mult prea mare s-a renunţat la această variantă şi a continuat lucrările pe contractele avute din august 2012.

Totodată, firma a participat doar la licitaţii pe bază de cerere de ofertă.

La începutul lunii aprilie 2015, societatea are în executare contracte de lucrări cu Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava în valoare de 3,3 milioane de lei

Procurorii DNA au făcut în 7 mai descinderi la Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Drumuri şi Poduri Suceava, Primăria Fălticeni şi SC Drumuri şi Poduri Suceava, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2003-2015 în legătură cu atribuirea de contracte de către Consiliul Judeţean Suceava către SC Drumuri şi Poduri, societate deţinută de CJ şi aflată în insolvenţă.

SC Drumuri şi Poduri SA a fost înfiinţată în 2005, din Regia Autonomă Drumuri şi Poduri, având profit de 6 milioane în anii 2006, 2007 şi 2008, dar în 2009 şi 2010 a avut pierderi de câte patru milioane de lei, iar în 2011 pierderile au fost de 5,7 milioane de lei.

În aprilie 2011, firma a intrat în procedură de insolvenţă voluntară, iar prin instanţă s-a stabilit un plan de reorganizare şi ca datoriile să fie plătite timp de trei ani. AGA şi CA ale SC Drumuri şi Poduri SA au pus în aplicare mai multe planuri de restructurare.

Declanşarea procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a fost cerută de Adunarea Generală a Acţionarilor SC Drumuri şi Poduri SA Suceava din cauza datoriilor acumulate, reprezentanţii firmei susţinând atunci că situaţia a fost generată în 2008, după ce societatea a pierdut exclusivitatea pe zece ani pentru întreţinerea reţelei de drumuri judeţene şi după ce în acelaşi an a făcut lucrări de reparaţii şi întreţinere pe 12 drumuri judeţene, în valoare de 8,2 milioane de lei, fără contract şi care nu au fost asumate de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

Totodată, reprezentanţii societăţii susţineau că firma a intrat în zona de neprofitabilitate din 2009, când a înregistrat o pierdere de 3,917 milioane de lei, iar în 2010 a avut o pierdere de 4,1 milioane de lei.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi privind finanţele publice pe anul 2009, la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava s-au constatat încălcări privind administrarea şi gestionarea patrimoniului public şi privat al statului. Astfel, s-au efectuat servicii de transport materiale cu autobasculante, transport muncitori cu autoutilitare, transport balast cu tractorul şi închirierea de utilaje fără ca societatea să încheie contracte de prestări de servicii cu societăţile comerciale furnizoare ale acestor servicii. Totodată, SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a înregistrat în costurile de producţie în perioada 2007-2008 în mod nejustificat consumul de carburant folosit de utilajele închiriate, pentru care societatea a achitat contravaloarea prestaţiilor efectuate şi facturate la tarifele cuprinse în facturi.

Pe de altă parte, în iunie 2009, preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur anunţa că a dispus sesizarea DNA pentru o deturnare de fonduri de 8 milioane de lei, depistată în urma auditului făcut la societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici