SC Grossman Engineering Group, firma cumnatului lui Ponta, amendată pentru lucrările de la Comarnic

Proiectul privind extinderea reţelei de canalizare la Comarnic, executat de asocierea din care face parte şi SC Grossman Engineering Group, una din firmele lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului, avea termen de finalizare anul 2014, însă lucrările s-au oprit, firma fiind amendată de mai multe ori.

1243 afișări
Imaginea articolului SC Grossman Engineering Group, firma cumnatului lui Ponta, amendată pentru lucrările de la Comarnic

SC Grossman Engineering Group, firma cumnatului lui Ponta, amendată pentru lucrările de la Comarnic (Imagine: Shutterstock)

Proiectul privind extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic, finanţat cu fonduri europene de asocierea din care fac parte şi SC Hidro Prahova, firmă constituită de CJ Prahova, şi SC Grossman Engineering Group SRL, una din firmele lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului, a început în anul 2012 şi trebuia terminat anul trecut, termenul de finalizare fiind prelungit întrucât lucrările nu sunt gata, după ce au fost oprite în decembrie 2014.

Potrivit primarului oraşului Comarnic, Dorian Botoacă, pe durata derulării contractului autorităţile locale au amendat de cel puţin şase ori firma Grossman Engineering Group SRL, pentru nerespectarea avizelor emise de primărie în derularea acestor lucrări.

Primarul a explicat că amenzile au fost date pentru faptul că, după ce au spart străzile, constructorii nu au adus carosabilul la starea iniţială.

Potrivit lui Botoacă, după primirea amenzilor reprezentanţii Grossman Engineering Group SRL au contestat la Judecătoria Sinaia sancţiunile, iar în primă fază au câştigat, procesele fiind acum în stadiul de recurs.

De asemenea, edilul din Comarnic a ţinut să menţioneze că Primăria ar putea pierde patru milioane de euro, bani reprezentând valoarea a două proiecte europene derulate de primărie pentru asfaltarea străzilor din judeţ.

Conform primarului, în condiţiile în care contractul pentru canalizare nu a fost respectat, autorităţile locale nu pot derula proiectele europene pentru asfaltare.

În ultima perioadă, locuitorii din Comarnic au adresat numeroase sesizări Primăriei nemulţumiţi de faptul că străzile sunt sparte, iar la sfârşitul anului trecut în faţa primăriei a fost organizat chiar un protest al localnicilor nemulţumiţi de faptul că lucrările la canalizare trenează.

Contractul pentru extinderea canalizării la Comarnic face obiectul unei anchete a DNA în care marţi au fost făcute percheziţii la mai multe firme, fiind vizate şi două societăţi - SC Exfin SRL şi SC Grossman Engineering Group SRL - care îi aparţin lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

La ora transmiterii acestei ştiri, în acest dosar sunt audiaţi la DNA Ploieşti preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, deputatul Serbastian Ghiţă şi fostul consilier judeţean în CJ Prahova Mihai Coman, care deţine firma SC Indserv din Ploieşti, toţi fiind aduşi la DNA cu mandat.

La intrarea în sediul DNA Ploieşti, deputatul de Prahova Sebastian Ghiţă a spus că are calitatea de suspect în acest dosar, în care este vizat Iulian Herţanu, cumnatul premierului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici