Scandal între un om de afaceri şi romii din Caracal, aplanat de poliţişti - VIDEO

Poliţiştii din Caracal, judeţul Olt, au tras mai multe focuri de armă, sâmbătă seară, pentru a aplana un conflict izbucnit între un grup de romi şi un om de afaceri din municipiu, în urma căruia un bărbat a ajuns la spital, împuşcat în zona costală.

485 afișări
Imaginea articolului Scandal între un om de afaceri şi romii din Caracal, aplanat de poliţişti - VIDEO

Scandal între un om de afaceri şi romii din Caracal, aplanat de poliţişti (Imagine: Mediafax Foto)

Remus Rădoi, om de afaceri din municipiul Caracal, susţine că se afla în maşina sa, pe strada Traian, când, la un moment dat, din sens opus a venit un autoturism care i-a acroşat autovehiculul. În acel moment ar fi ieşit din autoturism mai multe persoane care aveau bâte şi care ar fi încercat să-l agreseze pe omul de afaceri.

De teamă, Remus Rădoi a luat un pistol cu bile cu care a tras spre zona în care se aflau agresorii, rănindu-l pe unul dintre ei în zona costală.

"Rmus Rădoi s-a dat jos din maşină, împreună cu o persoană de sex feminin, având asupra sa un pistol cu bile de cauciuc. El a tras mai multe focuri în maşina cealaltă şi a lovit în zona costală o persoană din cealaltă maşină" a declarat comisar-şef Ilie Vasile.

La faţa locului, au ajuns mai mulţi poliţişti şi jandarmi care, pentru a aplana scandalul, au tras şase focuri de armă în aer.

"Mi-au lovit maşina. S-au dat jos din maşină şi au venit la mine şi au încercat să mă scoată din maşină. Cei care s-au dat jos din maşină erau urmaţi de un grup cam de 20 de persoane. La scurt timp, au ajuns la faţa locului trei poliţişti şi doi jandarmi, care, dacă nu veneau acolo, mă omorau", a declarat Remus Rădoi.

Bărbatul împuşcat a ajuns la Spitalul Municipal din Caracal, fiind în afara oricărui pericol.

Video Stirileprotv.ro

O persoană a fost reţinută

 Una dintre persoanele implicate în scandal a fost reţinută de procurori, fiind cercetată pentru tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri, asociere la un grup în vederea comiterii de comiterea de infracţiuni şi distrugere.

"Procurorii au început urmărirea penală împotriva mai multor persoane implicate în incidentul de sâmbătă seară, acestea fiind cercetate pentru ultraj contra bunelor moravuri, asociere la un grup în vederea comiterii de infracţiunii şi distrugere. Pe nunele uneia dintre persoanele participante la scandal a mai fost întocmit un dosar pentru tentativă de omor. Din cercetări s-a stabilit că a agresat mai mulţi poliţişti în incident. Această persoană a fost reţinută şi urmează ca în 24 de ore să fie prezentată Judecătoriei Caracal cu propunere de arestare preventivă", a declarat procurorul Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, judeţul Olt.

O persoană, depistată de poliţişti în urma descinderilor

În urma descinderilor făcute la locuinţele mai multor romi din Caracal de către echipaje formate din poliţişti, jandarmi şi mascaţi s-a reuşit prinderea a încă unei persoane care a participat la scandal.

"În urma descinderilor, a fost prinsă o singură persoană, care a fost deja adusă la sediul Poliţiei pentru audieri. Se aşteaptă sosirea procurorului care se ocupă de acest caz, pentru a o audia şi a lua măsurile care se impun", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Olt, comisarul Claudia Radu.

Remus Rădoi a fost cercetat în mai multe dosare de ultraj contra bunelor moravuri

"Nu aş putea să spun o cifră, dar au fost mai multe dosare. Ele au fost înaintate spre soluţionare Parchetului. De acolo nu ştim ce s-a mai întâmplat", a mai spus comisarul Claudia Radu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici