SCANDAL la o biserică din Sighetu Marmaţiei: Credincioşii împiedică instalarea noului preot/ Fostul părinte vrea ca fiul său să preia biserica

Poliţiştii şi jandarmii au fost nevoiţi să intervină la Biserica ”Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, unde zeci de credincioşi ortodocşi nemulţumiţi de numirea unui nou preot paroh au împiedicat oficierea slujbei de instalare a acestuia.

1740 afișări
Imaginea articolului SCANDAL la o biserică din Sighetu Marmaţiei: Credincioşii împiedică instalarea noului preot/ Fostul părinte vrea ca fiul său să preia biserica

SCANDAL la o biserică din Sighetu Marmaţiei: Credincioşii împiedică instalarea noului preot/ Fostul părinte vrea ca fiul său să preia biserica

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Ştefan Cristian, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că fostul preot, care s-a pensionat, vrea ca fiul său să preia biserica, deşi acesta nu a participat la concursul organizat pentru postul de paroh.

”A fost un incident la Biserica Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmaţiei unde, de la 1 octombrie, s-a încetat raportul de muncă al preotului paroh, Vasile Petrovai, care s-a pensionat. Postul a fost declarat vacant, a fost organizat concurs câştigat de părintele Dan Sidău, care trebuia duminică să fie instalat în funcţie. Fostului preot nu i-a convenit situaţia, deoarece vrea ca fiul său să preia parohia, dar acesta nu s-a prezentat la concurs. Şi şi-a organizat rezistenţa, alături mai mulţi credincioşi, fiind împiedicată instalarea în biserică a noului preot. Slujba de instalare a avut loc în stradă, iar în interior s-au baricadat susţinătorii fostului paroh. Din cauza acestuia s-a creat scandalul la biserică”, a spus Cristian.

Potrivit acestuia, Vasile Petrovai este un preot ”certat cu disciplina”, în condiţiile în care a făcut închisoare pentru trafic cu ţigări.

”Lucrările de construcţie a bisericii stagnează de multă vreme, slujbele se ţin în subsol, iar Episcopia a dorit să instaleze un preot tânăr care să finalizeze lucrările”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Ştefan Cristian a precizat că în urma unei şedinţe care a avut loc, luni, la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, s-a decis ca miercuri să fie convocaţi fostul paroh, fiul acestuia şi noul paroh care a câştigat concursul, pentru a se găsi o soluţie.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a declarat, la rândul său, că jandarmi şi poliţişti au intervenit la Sighetu Marmaţiei pentru aplanarea situaţiilor conflictuale şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

”Oamenii au fost nemulţumiţi de numirea noului preot. Nu au fost evenimente deosebite”, a spus Meteş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici