SCANDAL la spitalul din Timişoara după moartea unui pacient: Ar fi fost operat de un medic voluntar, nu de specialist/ Medicul acuzat: Totul este o minciună

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara a făcut o plângere la Poliţie şi la Parchet după ce fiul unui bărbat, operat de trei ori, a murit în spital. Rudele au sesizat că bărbatul a fost operat de un voluntar, nu de specialistul cel care figura în documente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1968 afișări
Imaginea articolului SCANDAL la spitalul din Timişoara după moartea unui pacient: Ar fi fost operat de un medic voluntar, nu de specialist/ Medicul acuzat: Totul este o minciună

Timiş: Anchetă în cazul unui pacient mort, operat de un medic voluntar

UPDATE: Medicul acuzat că a lăsat un voluntar să opereze, iar pacientul a murit: Totul este o minciună

Medicul Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, acuzat că a lăsat un medic voluntar să opereze în locul său, iar pacientul a murit, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că a participat la toate cele trei operaţii, iar pacientul ar fi murit din cauza unei infecţii.

Medicul Mihai Ioanc spune că „totul este o minciună” şi pacientul ar fi murit din cauza unei infecţii. Acesta susţine că alături de el a operat un alt medic, care are contract de gărzi cu spitalul.

“Totul este o minciună. În ziua respectivă, era o zi de luni, am intrat la pacientul respectiv, pe care-l internasem vineri. A fost internat de urgenţă, iar în timpul operaţiei am fost asistat de medicul şef de gardă, de urgenţă, de doctoriţa Deznan, este medic specialist, cu autorizaţie de liberă practică şi cu contract de gărzi cu spitalul. L-am operat pe pacient împreună cu doamna doctor. Acest pacient a făcut la câteva zile o infecţie foarte gravă şi m-aş fi aşteptat din partea conducerii spitalului, dacă ar fi avut o minimă responsabilitate, să încercăm împreună să lămurim sursa cauzei infecţiei. Eu am stat de vorbă cu serviciul care este responsabil de infecţiile nosocomiale din spital şi există două posibilităţi: să se fi contaminat intraoperator într-un fel sau altul, dar noi n-am avut niciodată o asemenea infecţie gravă, sau să se fi contaminat endogen, adică din interiorul lui. Sunt asemenea cazuri în care nu avem ce să facem, pacienţii noştri sunt destul de fragili de multe ori. Acest lucru nu este lămurit şi nici nu cred ca va fi vreodată. Am participat şi la celelalte două operaţii”, a afirmat medicul Mihai Ionac.

Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară susţine că directorul Spitalului Judeţean Timişoara a declanşat o anchetă internă, însă precizează că este “siderat de iresponsabilitatea domniei sale, deoarece ca profesionist, ca manager, aş fi aşteptat finalizarea anchetei interne şi nu justiţie în presă. Dar se pare că dumnealui nu este capabil de altceva. Cred că domnul manager ar trebui să ofere explicaţii forurilor de care depinde. Eu am să înaintez plângere la minister faţă de acest comportament iresponsabil al managerului Spitalului Judeţean Timişoara”.

Medicul Mihai Ionac a ţinut să-l contrazică pe directorul spitalului, care a precizat că pacientul a murit în urma unei hemoragii şi a unui stop cardiorespirator, afirmând că decesul a fost cauzat de o infecţie.

“Domnul manager este ginecolog, el înţelege la nivelul lui, mai limitat aşa. Pacientul a făcut o infecţie şi sutura noastră vasculară s-a desfăcut. Pacientul era slăbit, el nu a pierdut foarte mult sânge, dar a decedat, el era suferind şi cu inima. Din punct de vedere medical, şi astăzi aş face la fel”, a afirmat Mihai Ionac.

Totodată, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a mai susţinut că nu a lăsat niciodată alt medic să opereze în locul lui.

“Noi înaintăm către blocul operator un program estimativ, în care se pun nişte ore alocate la fiecare operaţie. Intervalul acela orar corespunde la spălarea sălii, pregătirea pacientului, eliberarea sălii, pansament, nu numai operaţia. Eu încerc să-mi organizez în aşa fel activitatea încât toţi aceşti timpi morţi să îi câştig operând alţi pacienţi, care între timp sunt pregătiţi. Eu petrec în spital între cinci şi şapte, uneori opt ore în sala de operaţie, uneori se mai prelungesc operaţiile şi asta se poate vedea din registrele din blocul operator, care spun realitatea. Numai că domnul manager foloseşte realitatea care îi convine. Nu am făcut niciodată (n.r. să las alţi medici să opereze în locul meu). Nu am făcut niciodată în viaţa mea aşa ceva, nu aşa mi-am construit cariera, alţii şi-au construit cariera pe fraudă, eu nu”, a conchis medicul Mihai Ionac.

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara a făcut o plângere la Poliţie şi la Parchet după ce fiul unui bărbat, operat de trei ori, a murit în spital. Rudele au sesizat că bărbatul a fost operat de un voluntar, nu de specialistul cel care figura în documente.

Directorul Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Marius Craina, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că unitatea medicală a fost sesizată de un aparţinător că tatăl său a murit după ce a fost operat de un alt medic decât cel care figura în documente.

Totul s-a întâmplat la începutul lunii februarie a acestui an, când un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost internat în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, iar mai apoi operat la piciorul stâng. Au mai urmat două intervenţii chirurgicale, iar în scurt timp pacientul a murit. După cele întâmplate, fiul bărbatului a făcut o sesizare conducerii Spitalului Judeţean Timişoara, în care reclama faptul că pe tatăl său ar fi trebuit să-l opereze medicul Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, dar în realitate intervenţia a fost efectuată de un alt medic tânăr, angajat ca şi voluntar în unitatea medicală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici