Scandal legat de lipsa apei calde în mai multe sectoare. ELCEN o acuză de minciună pe Gabriela Firea pentru răspunsul oferit bucureştenilor

  • ELCEN a reacţionat la declaraţiile Gabrielei Firea, potrivit cărora bucureştenii nu au apă caldă din cauza unei revizii a CET Sud
  • ELCEN o acuză că lansează informaţii mincinoase în spaţiul public. „ELCEN nu răspunde de starea avansată de degradare a reţelei Termoenergetica”, arată compania
  • Gabriela Firea a spus că vina pentru lipsa apei calde aparţine Ministerului Energiei-Guvernului, în subordinea căruia se află CET Sud
6835 afișări
Imaginea articolului Scandal legat de lipsa apei calde în mai multe sectoare. ELCEN o acuză de minciună pe Gabriela Firea pentru răspunsul oferit bucureştenilor

Ce le răspunde Firea bucureştenilor care nu au apă caldă

ELCEN a reacţionat la declaraţiile Gabrielei Firea, potrivit cărora bucureştenii nu au apă caldă din cauza unei revizii a CET Sud, şi o acuză că lansează informaţii mincinoase în spaţiul public. „ELCEN nu răspunde de starea avansată de degradare a reţelei Termoenergetica”, arată compania.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că bucureştenii nu au apă caldă din cauza unei revizii a CET Sud, „care aparţine de Ministerul Energiei, o entitate a Guvernului”.

 

„Primarul General al Capitalei a declarat astăzi (marţi - n.r.) că lipsa apei calde în mai multe sectoare din Bucureşti se datorează intrării în revizie a CET Bucureşti Sud. Fals!

În încercarea repetată de a găsi un ţap ispăşitor pentru a ascunde problema reală a termoficării din capitală, precum şi incapacitatea PMB de a gestiona o situaţie cu impact socio-economic semnificativ, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea lansează din nou informaţii mincinoase în spaţiul public.

ELCEN contrazice aceste afirmaţii tendenţioase ce dovedesc lipsă de respect atât faţă de angajaţii ELCEN care vin zi şi noapte la muncă, în centrale, pentru a asigura continuitatea furnizării apei calde în Capitală, mai ales într-o situaţie de criză sanitară cum e pandemia COVID-19, precum şi faţă de locuitorii bucureşteni care au dreptul la o comunicare transparentă şi onestă”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Reprezentanţii ELCEN arată că în perioada sezonului cald, ELCEN funcţionează cu două centrale din cele patru pe care le deţine, întrucât este oprită furnizarea căldurii.

„Acest lucru se petrece în fiecare an odată cu trecerea de la regimul de iarnă la regimul de vară, în baza unei notificări a C.M. Termoenergetica emise către ELCEN ca urmare a creşterii temperaturilor exterioare. În fiecare an, pe toată perioada verii, operatorul reţelei de termoficare asigură alimentarea cu apă caldă a locuitorilor capitalei fără nici un fel de restricţii din partea ELCEN, întrucât societatea noastră produce apă caldă din două centrale simultan.

ELCEN informează populaţia din Bucureşti ca poate acoperi, în prezent, fără nicio problema necesarul de apa calda furnizata locuitorilor Capitalei din punct de vedere al debitului, presiunii si temperaturii agentului termic prin intermediul celor doua centrale ale sale (în acest moment, CET Progresu şi CET Bucureşti Vest).

Pe baza unui program de revizii şi reparaţii anual, stabilit de comun acord cu operatorul reţelei de termoficare încă de la începutul anului, CET Bucureşti Sud intră în fiecare an în revizie programată. Această revizie este extrem de importantă în vederea pregătirii pentru sezonul de încălzire următor, în cazul de faţă 2020-2021. Consumatorii din capitală nu sunt afectaţi în nici un fel de efectuarea acestei revizii, întrucât capacităţile de producţie ale ELCEN acoperă fără probleme cererea de apă caldă”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, ELCEN nu răspunde însă de starea avansată de degradare a reţelei de transport şi distribuţie operată de Termoenergetica şi aflată în grija Primăriei Municipiului Bucureşti.

„Dacă ELCEN se ocupă de reviziile anuale tocmai pentru ca cetăţenii să nu aibă de suferit, lipsa de interes din partea PMB si a oricăror investiţii în infrastructura de termoficare, au adus reţeaua în starea tehnică dramatică în care se află astăzi”, se mai precizează în comunicatul de presă.

 

Ce răspuns le-a oferit Firea bucureştenilor care nu au apă caldă de mai multe zile

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că bucureştenii nu au apă caldă din cauza unei revizii a CET Sud, „care aparţine de Ministerul Energiei, o entitate a Guvernului”.

„Din nefericire, CET Sud, care aparţine de Ministerul Energiei, o entitate a Guvernului, a oprit pentru revizie, întâi a spus că a o lună, dar a prelungit această perioadă. Prin urmare apa caldă ajunge de la distanţe foarte mari şi iată că din această cauză sunt probleme cu alimetarea cu apă caldă a bucureştenilor”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că a intervenit şi o avarie la Termoenergetica.

„Au lucrat colegii noştri de la Termoenergetica inclusiv azi-noapte şi mi-au dat mesaj foarte de dimineaţă. Ne-am şi întâlnit într-un grup de lucru. Vor ca azi să încarce întreaga instalaţiei şi să se rezolve această problemă”, a mai spus edilul Capitalei.

Mii de bucureşteni din Sectoarele 2 şi 3 sunt de mai multe zile fără apă caldă şi continuă să protesteze pe reţelele de socializare.

Candidatul dreptei la Primaria Capitalei, Nicuşor Dan, acuza sâmbătă că aproape 1.800 de imobile din Bucuresti nu au apă caldă în timp ce pe Gabriela Firea o preocupă campania electorală. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici