Scandalul apei calde şi căldurii din cele două spitale din Bucureşti. Ministerul Sănătăţii solicită Primăriei să rezolve urgent problemele

Ministerul Sănătăţii solicită Gabrielei Firea să intervină şi să rezolve de urgenţă lipsa apei calde şi a căldurii de la Spitalul Marie Curie şi de la Centrul de Recuperare „Nicolae Robănescu”, în condiţiile în care încă de săptămâna trecută municipalitatea anunţa că nu vor fi astfel de probleme.

485 afișări
Imaginea articolului Scandalul apei calde şi căldurii din cele două spitale din Bucureşti. Ministerul Sănătăţii solicită Primăriei să rezolve urgent problemele

Scandalul apei calde şi căldurii din cele două spitale din Bucureşti. Ministerul Sănătăţii solicită Primăriei Capitalei să rezolve problemele

„Ministerul Sănătăţii solicită Primăriei Capitalei rezolvarea de urgenţă a lipsei apei calde şi a căldurii la Spitalul Marie Curie şi la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, mai ales că vineri, 15 noiembrie, printr-un comunicat de presă, doamna Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, oferea promisiuni şi garanţii solide, că începând cu acea dată, la cele două unităţi spitaliceşti nu vor mai fi astfel de probleme. Aceasta a spus că lucrarea a presupus înlocuirea unor porţiuni de conductă veche de 50 de ani şi că face parte dintr-un program mai amplu de reparaţii şi modernizări, într-o zonă unde anul trecut au fost cele mai multe probleme” se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

În comunicatul lui Firea de la acea vreme se mai menţiona că s-a dispus înlocuirea unor porţiuni de conductă din magistrala Berceni-DN800, care alimentează şi cele două spitale, mai punctează Ministerul Sănătăţii.

Însă luni, situaţia s-a repetat la aceste unităţi spitaliceşti.

”Fiind doctor de meserie şi ştiind specificul activităţii într-un spital precum cel de la Marie Curie, m-am deplasat personal vineri acolo pentru a mă asigura că totul a revenit la normal. Am rămas surprins de precizările venite de la Primăria Capitalei, prin care ni se explica faptul că noi, cei din Ministerul Sănătăţii, ne-am impacientat degeaba şi că lucrările erau anunţate din timp, iar spitalele notificate corespunzător. Iată că acum situaţia se repetă, perturbând grav activitatea acestui mare spital de copii şi revin cu solicitarea făcută vineri, către doamna primar general, Gabriela Firea, să intervină de urgenţă pentru ca atât Spitalul Marie Curie, cât şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu să beneficieze de apă caldă şi căldură”, a precizat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan.

Două spitale de copii din Capitală, „Marie Curie” şi Centrul de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu” vor rămâne fără apă caldă şi fără căldură pentru că RADET demarează reparaţii la magistrala de pe „Brâncoveanu”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici