SCANDALUL bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu: Două noi cazuri/ Aproape 70 de operaţii au fost anulate la Maternitatea Giuleşti. Pacienţii au fost mutaţi

Aproape 70 de operaţii au fost anulate în cadrul Maternităţii Giuleşti, din motiv că au fost sistate internările începând de vineri, în urma scandalului copiilor infectaţi cu stafilococ auriu, anunţă purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Doru Pană. Operaţiile vor fi făcute la alte spitale.

783 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu: Două noi cazuri/ Aproape 70 de operaţii au fost anulate la Maternitatea Giuleşti. Pacienţii au fost mutaţi

Scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu. Aproape 70 de operaţii au fost anulate la Maternitatea Giuleşti. Pacienţii au fost mutaţi

Purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti, Doru Pană, anunţă că operaţiile programate în cadrul unităţii spitaliceşti au fost anulate.

“Pentru săptămâna viitoare erau planificate 68 de operaţii. (...) Vor merge părinţii la alte spitale ca să le facă”, a spus, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti, Doru Pană.

Directia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti (Maternitatea Giuleşti) să sisteze internările începând de vineri, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Anterior, ministerul Sănătăţii a anunţat că toate maternităţile din ţară vor fi controlate, după scandalul copiilor născuţi la Maternitatea Giuleşti, care au ajuns cu infecţii stafilocice la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, precizând că 11 angajaţi ai secţiei de neonatologie ai maternităţii au stafilococ.

Două noi cazuri cu stafilococ auriu născuţi la maternitatea Giuleşti

Numărul bebeluşilor internaţi la Maternitatea Giuleşti a ajuns la zece, după ce alţi doi copii au fost internaţi, joi seara, în unitatea spitalicească. Toţi cei confirmaţi cu infecţia au aceeaşi bacterie - stafilococ auriu meticilino rezistent.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” copiii au ajuns, joi seara, fiind internaţi în Secţia de Pediatrie. Cei din urmă doi bebeluşi au mai fost internaţi în Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, de asemenea, avânt bacteria stafilococ auriu meticilino.

Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, toţi cei şase bebeluşi confirmaţi cu bacteria au acelaşi stafilococ auriu meticilino rezistent. În cazul celorlaţi patru, rezultatele analizelor vor apărea în următoarele 24 de ore. În total, sunt 10 bebeluşi internaţi.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, pentru MEDIAFAX, întrebată fiind dacă ia în calcul posibilitatea închiderii Maternităţii Giuleşti în urma scandalului copiilor infectaţi cu stafilococ auriu, că ia în calcul orice măsură corectă, la propunerea specialiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici