SCANDALUL de la Târgu Neamţ: 19 poliţişti şi cinci jandarmi au intervenit pentru aplanarea conflictului dintre clanurile de romi

Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis, vineri, că un număr de 19 poliţişti şi cinci jandarmi au intervenit pentru aplanarea conflictului dintre două clanuri de romi, care s-au bătut cu furci şi topoare în Târgu Neamţ. Precizările, după imaginile în care se vede un singur poliţist.

1806 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL de la Târgu Neamţ: 19 poliţişti şi cinci jandarmi au intervenit pentru aplanarea conflictului dintre clanurile de romi

SCANDAL la Târgu Neamţ: Poliţişti şi jandarmi, intervenţie de urgenţă pentru aplanarea conflictului dintre două clanuri de romi

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), pentru aplanarea conflictului de pe strada Radu Teoharie, din Târgu Neamţ, au intervenit 19 poliţişti şi 5 jandarmi, însă primii care au sosit la caz au fost doi oameni ai legii.

„Poliţia oraşului Târgu Neamţ a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către o femeie, despre faptul că, pe strada Radu Teoharie, din oraşul Târgu Neamţ, are loc un conflict între mai multe persoane, care se lovesc reciproc cu diferite corpuri contondente. Menţionăm că numărul aproximativ al persoanelor participante nu a fost comunicat telefonic de către apelantă. Ca reacţie imediată, conform principului cel mai aproape de locul evenimentului intervine, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de ordine publică, format din doi poliţişti, care a ajuns la locaţia indicată, în mai puţin de cinci minute de la sesizare. Luând în calcul numărul mare de participanţi şi comportamentul violent al acestora, pentru aplanarea conflictului, s-a folosit armamentul din dotare de către unul dintre poliţiştii ajunşi la faţa locului, care a executat, în plan vertical, cinci focuri de armă. Celălalt poliţist a ţinut permanent legătura cu dispeceratul unităţii, transmiţând informaţii în timp real şi solicitând sprijinul unor forţe suplimentare. După aproximativ 5 minute de la sosirea primei patrule, la faţa locului a ajuns şi un echipaj din cadrul formaţiunii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Târgu Neamţ, format din doi poliţişti, care se aflau în ţinută civilă. Ulterior, după alte câteva minute, au mai intervenit doi poliţişti rutieri, doi poliţişti de investigaţii criminale, precum şi şeful formaţiunii de ordine publică, toţi din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Neamţ. La acest eveniment au acţionat în total, în sistem integrat, 19 poliţişti şi 5 jandarmi, care au participat la aplanarea conflictului, separarea grupurilor şi implicit identificarea şi conducerea la sediul Poliţiei oraşului Târgu Neamţ a persoanelor implicate”, se arată în comunicatul IGPR.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că, între două familii a avut loc un conflict spontan, care a avut ca punct de plecare divergenţe legate de paternitatea unui copil.

Au fost distruse geamurile unui spaţiu comercial şi ale unei locuinţe, iar un autoturism a fost avariat.

Potrivit documentului citat, au fost reţinute 10 persoane pentru infracţiuni de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi încăierare.

Ulterior, au mai fost identificate alte 42 de persoane participante, iar dintre acestea, s-a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ extinderea urmăririi penale pentru încă 15, 4 fiind deja depistate şi audiate.

Bătaia cu bâte, furci, topoare, răngi, sticle şi pietre a avut loc pe strada Radu Teoharie, în zona Liceului ”Vasile Conta”, din oraşul Târgu Neamţ, în noaptea de joi spre vineri. La un moment dat, un poliţist sosit la faţa locului ar fi acţionat de unul singur, s-a interpus între clanurile rivale şi a tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, pentru a calma spiritele, dar "combatanţii", printre care se aflau şi femei, nu au părut a fi foarte impresionaţi, potrivit unor imagini care au apărut în spaţiul public după eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici