Scandalul gunoiului din Sectorul 1. Ministrul Mediului s-a implicat în disputa dintre Primărie şi Romprest

  • Primăria Sectorului 1 are facturi restante de peste 100 de mil. lei, potrivit Romprest.
  • Unele restanţe ale Primăriei întrec 200 de zile.
  • De astăzi, Romprest va ridica din nou gunoiul din Sectorul 1.
255 afișări
Imaginea articolului Scandalul gunoiului din Sectorul 1. Ministrul Mediului s-a implicat în disputa dintre Primărie şi Romprest

Scandalul gunoiului din Sectorul 1. Ministrul Mediului s-a implicat în disputa dintre Primărie şi Romprest

Romprest nu va mai ridica din nou gunoaiele din Sectorul 1, începând de marţi, 8 iunie, pe motiv că Clotilde Armand nu a plătit facturile. Compania de salubrizare anunţă că Primăria Sectorului 1 are mai mult de 100 de milioane de lei de achitat prin facturile restante şi înregistrat întârzieri mai mari de 200 de zile pentru facturi în valoare de 12 milioane de lei. Din această cauza, Romprest nu îşi poate achita în continuare restanţele către operatori.

Compania de salubrizare pune la dispoziţia cetăţenilor facturile neachitate, în numar total de 21 de facturi emise în perioada iulie 2020 - martie 2021, pentru servicii prestate şi confirmate pentru operaţiunile de salubrizare stradală şi facturile pentru activitatea de desăpezire, în valoare totală de 116.502.001,77 lei.

La Ministerul Mediului, Tánczos Barna a discutat, pe rând, cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi cu reprezentanţi ai companiei de salubrizare. Însă, fiecare îşi păstrează punctul de vedere. S-a dorit a fi o mediere. Primăria Sectorului 1 anunţă că a plătit 13 facturi către Romprest în valoare de 23,7 de milioane de lei. Iar Clotilde Armand speră în continuare la declararea stării de alertă în sectorul 1.

„Salubristul trebuie să asigure continuitatea serviciului. Nu are voie să întrerupă ridicarea gunoiului menajer, trebuie să asigure continuitatea serviciului, este lege. Ei au obligaţie, după lege. Dacă nu pot să-şi respecte obligaţia trebuie pur şi simplu să renunţe la contract. Eu sper că starea de alertă va fi declarată ca să pot să pregătesc eu alternativa. Eu sunt de acord să plătesc direct facturile sortatorilor, nu prin Romprest, dar pentru asta trebuie operatorul să fie de acord cu cesiunea de creanţe”, a spus Clotilde Armand.

Sorin Velicu, reprezentantul Romprest la discuţii, spune că firma de salubrizare a fost amendată cu 160.000 de lei din cauza acţiunilor de intimidare ale primăriei.

„Bineînţeles. Având în vedere că din cele aproape 23 de facturi emise pentru salubrizarea stradală, din luna iulie, până în prezent, şi deszăpezire, din câte ştiu, n-au fost achitate decât şase sau şapte facturi, nu vreau să greşesc, am foarte multe cifre în memorie la ora actuală, o factură reprezentând jumătate de prestaţie a unei jumătăţi de lună, în condiţiile în care aceste facturi, deci peste 20 de facturi nu sunt achitate, vă daţi seama despre ce sumă este vorba şi mai ales vorbim de facturile care reprezintă exact aceste deşeuri care sunt cele mai vizibile, cele de pe domeniul public”, a spus Sorin Velicu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici