Scandalul poluării excesive din Capitală continuă: Firea ameninţă că depune plângeri penale pe numele miniştrilor de la Economie şi Mediu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, ameninţă că va depune plângeri penale pe numele ministrului Mediului, Costel Alexe, şi pe numele ministrului Economiei, Virgil Popescu, după poluarea din Capitală, când s-ar fi ars peste 260 de tone de păcură.

777 afișări
Imaginea articolului Scandalul poluării excesive din Capitală continuă: Firea ameninţă că depune plângeri penale pe numele miniştrilor de la Economie şi Mediu

Scandalul poluării excesive din Capitală continuă: Firea ameninţă că depune plângeri penale pe numele miniştrilor de la Economie şi Mediu

Firea a anunţat la Antena 3, că s-au ars peste 260 de tone de păcură şi de acolo vine poluarea din Capitală. Acest lucru s-ar fi întâmplat în perioada 27 februarie – 3 martie.

„În primă fază, Ministerul Economiei a ieşit prin reprezentanţi şi Elcen şi a spus că nu au ars păcură, au ars doar gaze. Ministrul Economiei, în cadrul Comisiei parlamentare, când a fost audiat, întrebat de parlamentari a fost nevoit să recunoască faptul că a ars şi păcură, dar a spus că, pe medie, folosind acest truc, media, că nu a fost foarte mult. (...) Începând cu 27 februarie, a fost introdusă păcura în cazanul nr. 2 de la Grozăveşti. Ulterior, până pe 3 martie, au funcţionat cu cazanul nr. 1 pe gaze şi cu nr. 2 pe regim mixt, adică şi păcură. Consumul total a fost de 260 de tone. Avem aşa: pe 27.0 -, 32,5 tone, pe 28.02 - 48 de tone, pe 29.02. – 40 de tone de păcură, pe 1 martie , când a fost incidentul – 40 de tone (...) şi a doua zi, după poluare şi toate semnalele cetăţenilor şi ONG-urilor nu s-au liniştit şi în data de 2 martie au ars 61 de tone, mai mult decât cu o zi înainte, o inconştienţă crasă. Dacă domnul ministru al Economiei mai rămâne ministru este o pată pe întregul Guvern. Dacă domnul ministru al Mediului mai rămâne ministru după faptul că îi minte pe cetăţeni este o pată pe obrazul întregului Guvern. ŞI pe data de 3 martie mai puţin, 21 de tone. Total – 260,4 tone”, spune Firea.

Aceasta ameninţă că depune plângeri penale pe numele celor doi miniştri şi cere autorităţilor statului să facă o anchetă temeinică.

„Eu cer autorităţilor statului să facă anchetă. Săptămâna viitoare depunem plângere penală şi pe numele ministrului Economiei Virgil Popescu, candidat la CJ Mehedinţi, şi pe numele domnului ministru al Mediului, Costel Alexe, candidat la preşedinţia CJ Iaşi, miniştri în funcţie ai cabinetului demis, propus, că nu se mai ştie ce se întâmplă. Aş vrea ca aceste organe de anchetă să vadă dacă a fost un accident întâmplător, din dorinţa Elcen de a economisi gaze şi să ardă păcură, când era cald afară şi nu era cazul să se folosească păcură care este intens poluatoare, sau au făcut intenţionat acest lucru, probabil angajaţii Elcen şi de la CET Grozăveşti vor spune adevărul”, a mai spus Firea.

În urmă cu o săptămână, în noaptea de duminică spre luni, staţiile pentru măsurarea calităţii aerului din Bucureşti au înregistrat depăşiri chiar şi cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea cu PM2,5 şi de aproape 800% la poluarea cu PM10.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici