Scandalul s-a încheiat: Spitalele din judeţul Brăila nu vor primi bolnavii de COVID-19 din Galaţi

Spitalele din judeţul Brăila nu vor accepta şi trata bolnavi de coronavirus din alte regiuni ale ţării. Anunţul prefectului judeţului Brăila vine la puţin timp după ce mai mulţi politicieni locali au protestat faţă de proiectul ce viza transferarea de la Galaţi la Brăila a pacienţilor cu COVID-19.

3249 afișări
Imaginea articolului Scandalul s-a încheiat: Spitalele din judeţul Brăila nu vor primi bolnavii de COVID-19 din Galaţi

Scandalul s-a încheiat: Spitalele din judeţul Brăila nu vor primi bolnavii de COVID-19 din Galaţi

Prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, a făcut anunţul la finalul unei videoconferinţe la care au participat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi managerii instituţiilor din domeniul medical brăilean.

Boboc a spus că autorităţile brăilene au prezentat un plan care vizează tratarea în Brăila doar a bolnavilor din judeţ. Documentul a fost aprobat de conducerea ministerului, a mai spus prefectul din Brăila.

„În urma discuţiilor pe care le-am purtat ieri (luni – n.r.), cu reprezentanţii unităţilor spitaliceşti aflate în subordinea administraţiei publice din Brăila şi a transmiterii, de către aceştia, a planurilor albe necesare gestionării actului medical în situaţii de criză, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a înaintat către Ministerul Sănătăţii planul de gestionare a pandemiei COVID-19, la nivelul judeţului. Astăzi (marţi – n.r.), în cadrul videoconferinţei organizată de Ministerul Sănătăţii, unde am participat alături de conducerea DSP Brăila şi managerii unităţilor spitaliceşti, acest plan a fost acceptat. Astfel, la nivelul judeţului Brăila se va asigura DOAR tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19, care prezintă şi patologii asociate, DIN JUDETUL NOSTRU. DSP Brăila va transmite cetăţenilor întreaga procedură pe care o vor avea de urmat pentru problemele de ordin medical, dar şi locaţiile pe care le vor avea la dispoziţie”, a anunţat, pe Facebook, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Scandalul de la Brăila a izbucnit luni, după apariţia unei scrisori semnate de conducerea Direcţiei de Sănătate Galaţi, în care se vorbea despre transferarea bolnavilor de COVID-19 din regiune la unităţile medicale brăilene.

Reprezentanţii DSP Galaţi solicitau omologilor de la Brăila un punct de vedere în ceea ce priveşte strategia. Toţi bolnavii şi suspecţii de COVID-19 din Galaţi urmau să fie duşi la Brăila, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon. În schimb, judeţul Galaţi ar fi preluat femeile cu probleme ginecologice şi gravidele confirmate cu COVID-19, dar şi toţi pacienţii din Brăila care nu sunt infectaţi cu coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
scandal,
covid,
bolnav

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici