Scandalul semafoarelor din Capitală care ar fi fost accesate ilegal, şi a băgat Primăria Capitalei în panică, s-a încheiat cu o CLASARE

Procurorii DIICOT au clasat dosarul privind semafoarele care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti la finele anului 2018 deoarece, în urma anchetei, procurorul de caz nu a identificat probe concrete care să dovedească faptul că la sistemul informatic a intervenit o persoană neautorizată.

865 afișări
Imaginea articolului Scandalul semafoarelor din Capitală care ar fi fost accesate ilegal, şi a băgat Primăria Capitalei în panică, s-a încheiat cu o CLASARE

Scandalul semafoarelor din Capitală care ar fi fost accesate ilegal s-a încheiat cu o CLASARE

„În lipsa unor elemente concrete care să dovedească accesul la sistemul informatic şi folosirea fără drept a programelor destinate sistemului informatic nu se poate dovedi nici faptul că perturbarea funcţionării sistemului informatic (trecerea automatului de dirijare a circulaţiei din 3 culori în galben intermitent) s-a realizat ca urmare a intervenţiei neautorizate asupra acestuia, motiv pentru care se va dispune clasarea referitor la comiterea infracţiunilor pentru care s-a început in rem urmărirea penală”, se arată în ordonanţa de clasare a dosarului, obţinută de MEDIAFAX.

Faptele cercetate au fost acces ilegal la un sistem informativ şi perturbarea funcţionării sistemelor informatice.

Primăria Capitalei a anunţat, în luna decembrie 2018, că ar fi avut loc accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Bucureşti, subliniind că a fost deja depusă o plângere penală. Primăria a mai spus că au fost introduse alte diagrame ce stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi angajaţi au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a furniza eventuale informaţii care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici