Scenariile pentru noul an şcolar îi îngrozesc pe unii profesori. Cristina Tunegaru spune să dascălii nu sunt motivaţi de către Minister când e mare nevoie de ei

  • Scenariul preferat de Ministerul Educaţiei pentru începutul anului şcolar este ca două săptămâni să se înveţe acasă, două, la şcoală
  • Cristina este profesor de română şi ne-a spus că aceasta este o variantă greu de pus în practică
  • Lipsa profesorilor se simte la fiecare plan pe care şefii din educaţie îl pregătesc
2222 afișări

Scenariile pe care Ministerul Educaţiei le ia în calcul pentru începutul anului şcolar, îi dă fiori Cristinei, profesor de limba română, în Capitală. Deja se gândeşte cum îşi va împărţi elevii la ore şi de unde se vor găsi profesori care ar putea să vină în completarea ei. Profesoara ne-a explicat că scenariul ministerului ca elevii să inveţe două săptămâni acasă şi două la şcoală ar avea efecte “devastatoare”.

„Sistemul acesta va transmite multor copii ideea că se învaţă două săptămâni şi două săptămâni vor avea vacanţă. Avem nevoie să dublăm numărul profesorilor, în anumte şcoli, în special în şcolile urbane. Acest scenariu ar fi trebuit să înceapă cu câteva luni în urmă. La română sunt 200 de candidaţi, în fiecare an, şi niciun post. Oamenii aceştia sunt, mai degrabă, descurajaţi să se înscrie la concurs”, spune Cristina Tunegaru, profesor de limba română.

„Vom realiza cursuri de formare pentru profesori în această perioadă, tocmai pentru a îmbunătăţi ceea ce s-a făcut până acum”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici